Свет

ЗБОГ ПОЈАВЕ ВИРУСА 6 МИЛИОНА ЉУДИ У КАРАНТИНУ! Нема изласка без негативног ПЦР теста!

Власти града Џенгџоуа, у централној кинеској провинцији Хенан, наредиле су данас рестрикције и затварање шест милиона људи после нових случајева ковида-19.Власти су наредиле велику кампању скрининга у неколико градских четврти.

Становницима центра града није дозвољено да напуштају то подручје без негативног ПЦР теста и дозволе локалних власти. Саветује им се и да не напуштају своје домове.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Мере се односе на половине становника Џенгџоуа, али не покривају подручје фабрике Ајфона (иПхоне), где су ограничења за раднике већ на снази.

Демонстрације запослених избиле су јуче у великом индустријском комплексу „Ајфон сити“ у Дџенгџуу, у централној провинцији Хенан, где је запослено око 200.000 људи, од којих већина ту и станује.

Према наводима запослених и видео снимцима објављеним на друштвеним мрежама радници су протестовали око спорних уговора и ковид контрола.

Суоченим са порастом случајева заразе последњих месеци, поједини радници су побегли крајем прошлог месеца, жалећи се на хаос и дезорганизацију која влада у комплексу.

Министарство здравља објавило је данас нови рекорд по броју позитивних на ковид-19 у последња 24 сата. Регистровано је 31.444 случајева заразе, укључујући 27.517 асимптоматских.

Овај број премашује претходни рекорд (29.317) забележен средином априла, када су су власти Шангај увеле рестрикције.

 

Извор: Курир