Србија

ЖЕЛЕ ДА ИЗБРИШУ СРБЕ! Нови језиви план Вјосе Османи, све ће се десити 18.децембра

Такозвана ‘косовска председница’ Вјоса Османи најавила за 18. децембар ванредне изборе за градоначелнике четири општине на северу Косова. Планирају да у институције убаце Албанце и подобне српске политичаре

Шиптарски екстремисти из Приштине покушаће да злоупотребе одлуку Срба да напусте институције због политичког зулума Аљбина Куртија не би ли на северу покрајине убацили Албанце и њима подобне Србе који би признали независност лажне државе Косово!

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Такозвана „косовска председница“ Вјоса Османи најавила је за 18. децембар ванредне изборе за градоначелнике четири општине на северу покрајине. Османијева је одлуку о ванредним изборима покушала да оправда тиме што су Срби напустили институције због Куртијевог насиља, а главна идеја Приштине јесте да српске представнике замене Албанци или подобни Срби који би признали независност лажне државе!

Избори на силу

Према речима Вјосе Османи, највероватнији датум одржавања ванредних избора на северу покрајине јесте 18. децембар.

– Након оставка градоначелника четири општине на северу, обавеза председника је да распише изборе. Причали смо с политичким партијама о припремама које ЦИК треба да уради, а ја ћу тражити мониторинг од међународних партнера. Мислим да би датум избора требало да буде 18. децембра. Друга опција је 11. децембар, али по свој прилици, биће то ипак 18. децембар – поручила је Османијева.

Ову одлуку одмах је поздравила Рада Трајковић, која је чак позвала на „демилитаризацију Срба са севера како би се избори што лакше одржали“!?!

Отпор на сваком кораку
На северу Косова јуче су осванули графити на којима пише да се грађани позивају на отпор због одлуке „косовске владе“ о пререгистрацији возила и најаве да ће од 21. новембра бити кажњавани Срби са 150 евра.

„Од 21. новембра обавеза је сваког отпор на сваком кораку. Бригада Север“, написано је на графитима.

– Имамо на северу наоружане људе који нису под контролом институција, ни полиције ни војске, имати, суштински, банде које имају оружје и које су унеле то оружје… Да ли мислите да се под тим условима могу одржати избори? Нама је потребна демилитаризација севера Косова – рекла је Трајковићева.

На ову срамну изјаву Трајковићеве моментално је реаговао Петар Петковић, директор канцеларије за КиМ, поручивши да за њу нико не гласа и да јој једино преостаје да се понизно нуди Аљбину Куртију и вређа Србе.

„Ситуација на КиМ никада није била тежа, а Рада Трајковић, за коју нико од Срба са КиМ не гласа, понизно се нуди Аљбину Куртију и упиње да криминализује Српску листу и српски народ не би ли као некада с огромним задовољством дошла у прилику да се бори за независно Косово“, написао је Петковић на Твитеру.

Коментаришући све ове наводе, посланик СПС Дејан Раденковић каже да Албанци желе само да криминализују Србе, а да им избори служе како би српске политичаре поново укључили у косовске институције.

– Приштинске власти покушавају да криминализују Србе. Играју се народом, играју се и међународном заједницом и Бриселским споразумом… Покушавају немогуће, а то да је по сваку цену Србију прикажу као „малу Русију“ и да на таласу украјинске кризе направе још једну превару. Том преваром хоће да дођу до независности. Османијева хоће изборе на северу покрајине јер жели да поново укључи Србе у институције, а то је одраз немоћи и одсуства сваког политичког осећаја – наглашава Раденковић.

И даље желе сукобе

Зоран Анђелковић, бивши шеф Извршног већа КиМ, оцењује да Османијева за изборе може да разговара само са Радом Трајковић, али и да све то што раде показује да они и даље једино желе сукобе.

– Османијева може да разговара с Радом Трајковић, која нема ниједан глас на северу Косова, својим партијским сарадницима и Албанцима који живе у северном делу Митровице, Звечану и Лепосавићу. Они могу да импровизују изборе и кажу да је то легално. То само показује да они желе по сваку цену да на северу изазову инцидент или да нађу начина како да ојачају кампању протеривања Срба – упозорава Анђелковић.

 

Извор: Информер