Свет

ЗЕЛЕНСКИ ИПАК ХОЋЕ ДА ПРЕГОВАРА СА РУСИЈОМ АЛИ ПОД ЈЕДНИМ УСЛОВОМ!

Фото: Фејсбук принтскрин

Володимир Зеленски је у уторак, након писања западних медија да се Кијев гура у дијалог са Русијом, навео услове Украјине за почетак дијалога.

Украјински председник Володомир Зеленски рекао је да није затворио врата преговорима са Русијом.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Нисам затворио врата за преговоре. Рекао сам да ћемо бити спремни да разговарамо са Русијом, али са другом Русијом – оном која би заиста била спремна за мир, рекао је Зеленски у интервјуу за Си-Ен-Ен.

Володимир Зеленски је у уторак, након писања западних медија да се Кијев гура у дијалог са Русијом, навео услове Украјине за почетак дијалога. Према његовим речима, то је „обнова територијалног интегритета, поштовање Повеље УН, компензација за све губитке, кажњавање сваког ратног злочинца и гаранције да се то више неће поновити“.

Истовремено, раније је Зеленски потписао указ о спровођењу одлуке Савета за националну безбедност и одбрану (НСДЦ) Украјине о немогућности вођења преговора са руским председником Владимиром Путином. Он је тада навео и да Украјина неће водити никакве преговоре са Русијом док је Путин председник.

Заменик руског министра спољних послова Андреј Руденко рекао је да Русија нема никакве предуслове за преговоре са Украјином, али Кијев мора да покаже добру вољу. Званична представница Министарства спољних послова Русије Марија Захарова је, коментаришући питање преговора са Украјином, рекла да Кијеву и његовим менторима нису потребни преговори, њихов циљ је деструктиван.

 

Извор: Srbija Danas