Свет

Амерички пуковник најавио УКРАЈИНСКУ ОФАНЗИВУ, спрема се КЛОПКА за Русе

Следећа велика контраофанзива Оружаних снага Украјине догодиће се за месец-два, тврди Лијам Колинс, бивши пуковник специјалних снага Сједињених Америчких Држава и директор Института за модерно ратовање на Вест Поинту

Колинс је одговорио на питање америчких медија зашто је Украјини било потребно шест месеци за офанзиву.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Један од разлога је тај што је Украјина морала да чека неколико месеци да обећана западна помоћ стигне у њене базе. Такође, велики фактор јесте временски период потребан за планирање великих контраофанзива и распоређивање залиха, опреме и снага“, сматра Колинс.

„Чињеница да је Украјина изводила контранападе редом, један за другим, сугерише да Украјина нема довољно борбене моћи да изведе два контранапада у исто време“, рекао је Колинс.

Према његовим речима, Оружаним снагама Украјине ће бити потребно време да се прегрупишу, преопреме и испланирају наредну операцију великих размера.

„Зато се чини реалним да ће Украјина морати да сачека најмање 30 до 45 дана, или чак и више, пре него што буде спремна за следећу контраофанзиву, која ће се десити усред зиме“, пише аутор.

Он додаје да напад зими може бити тежак, али наглашава да вожња ван пута може постати немогућа у пролеће.

„Могло би се закључити да би Украјина у том случају покренула своју следећу контраофанзиву док је тло још увек замрзнуто, а руски морал на најнижој тачки од инвазије“, предвиђа Колинс.

 

 

 

 

 

 

Извор: информер.рс/политнавигатор

Ознаке