Регион

ЦЕО РЕГИОН У СУЗАМА: Преминуо познати певач

Фото: Pixabay.com
Фото: pixabay.com

Певач Масимо Савић после краће болести је преминуо у 61. години.

Тужну вест потврдили су из Аqуариус Рецордса.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Од Масима су се на друштвеним мрежама емотивном објавом опростиле супруга Ени и ћерка Мирна.

„Наш тата, супруг, понос и љубав, Массимо Савић, напустио нас је након кратке, али херојске борбе. Иако је отишао с овога света, у нашим ће душама живети вечно. Насмејан, топао, снажан, пун љубави и саткан од уметности. Заувек ћемо бити твоје цуре. Ени и Мирна“, стоји у њиховој објави.

Масимо је рођен 6. јуна 1962. године у Пули, а средњу школу завршио је у Загребу, где је и започео своју музичку каријеру.

Године 1983, као вођа састава Доријан Греј, издаје први албум – „Сјај у тами“, а две године касније албум „За твоје очи“. Група се прославила највише захваљујући феноменалном препеву групе Вокер брадерс „Тхе ун аин’т гонна схине анyморе“, али и упечатљивом гласу Масима Савића. Нажалост, чланови бенда тих су година експериментисали с дрогом. Они су на то гледали са уметничке стране „као на подстицај за стварање музике“. Бенд се распао 1986. због финансијских проблема. Наиме, чланови су у Шведској потрошили два и по пута више дана снимања од онога што је „Југотон“ био спреман да плати те су тражили од бенда да остатак потрошених сати плати из свога џепа..

Менаџер Маријан Црнарић успео је да договори 42 концерта по бившој Југославији, што је члановима бенда било довољно да зараде једино за дневнице, док је остатак зараде отишао на покривање дуга издавачу. Бенд се на крају распао због беспарице и међусобног оптуживања. Након разлаза групе Масимо започиње успешну самосталну каријеру и објављује четири албума у сарадњи са Зринком Тутићем. Следи заокрет у каријери и арт-поп и рок пројекти попут албума на енглеском језику „Елементс“ или вокал у групи Метал гуру, уз истовремено објављивање петог албума у сарадњи с Тутићем – „Бензина“ 1995. године. Управо у време зенита хрватске денс музике отпевао је један од најдуховитијих хитова.

Након пет година паузе, изванредни певач објављује нови албум једноставног наслова „Массимо“, а потом следе хваљена издања „Вјештина“ и „Вјештина 2“, који су Масима вратили у сам врх поп-рок сцене.

Време и место сахране биће накнадно саопштени.

Извор: Курир.рс