Издвајамо Православље

Да вам од ВАВЕДЕЊА ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ крене на боље, изговорите ОВУ МОЛИТВУ МАЈЦИ БОЖИЈОЈ

Молитва прва ВАВЕДЕЊУ Пресвете Богородице у храм

Фото: Јутјуб

О, Пресвета Дјево, Царице небеса и земље, пре свих векова изабрана Невесто Божија. Која си у последња времена дошла у храм законски, ради обручења са Небеским Жеником! Ти си напустила народ Свој и дом оца Својега, да би Себе принела Богу као жртву чисту и непорочну, и прва дала обећање свагдашње девствености.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Подари и нама да се у све дане живота свога сачувамо у девствености, целомудрију и страху Божијем, да будемо храмови Духа Светога, и изнад свега, помози свима који у обитељима живе и који су се обручили на служење Богу да Те подражавају, да своје животе проводе у чистоти девствености, од младости носећи благи и лаки јарам Христов и чувајући своје свето обећање.

Ти, Пречиста, Која си све дане Своје младости провела у храму Господњем, далеко од саблазни овога света, у непрестаном молитвеном бдењу и у сваком уздржању, душевном и телесном, помози и нама да одбијемо сва искушења непријатељска која долазе од тела, света и ђавола, долазећи на нас од младости наше, и да их победимо молитвом и постом.

Ти, Која си у храму Господњем с ангелима обитавала, украсила си себе свим врлинама, а посебно смирењем, чистотом и љубављу и достојно се одгајила, како би била спремна да телесно у Себе примиш несместивог Логоса Божијег.

Удостој и нас, захваћене гордошћу, неуздржањем и лењошћу, да се обучемо у свако савршенство духовно, да сваки од нас уз Твоју помоћ припреми брачну одежду своје душе и јелеј добрих дела, како не бисмо наги и неспремни пошли у сусрет нашем Бесмртном Женику и Твом Сину, Христу Спаситељу и Богу нашем, него нас са мудрим дјевама прими у рајске обитељи, и да нас тамо удостоји да са свима светима увек славимо и прослављамо свесвето Име Оца и Сина и Светога Духа и Твоје милосрдно заступање, сада, и свагда, и у векове векова.

Амин.

 

Извор: Србија јавља