Издвајамо Православље

Да вас прате СРЕЋА и БЛАГОСТАЊЕ, данас се овим речима помолите СВЕТОМ СПИРИДОНУ

Молитва прва светом СПИРИДОНУ ТРИМИФУНТСКОМ чудотворцу

О, велики и пречудесни светитељу Спиридоне, похвало Керкире (Крфа), блистава светиљко целе васељене, топли пред Богом молитвениче све који ти притичу и брзи заштитниче што ти се с вером моле!

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ти си међу оцима на Никејском сабору веру православну преславно објаснио, јединство Пресвете Тројице чудесном силом показао, а јеретике до краја посрамио. Услиши нас грешне, светитељу Христов, који ти се молимо и твојим силним заступништвом пред Господом избави нас од сваке невоље, од глади, потопа, ватре и смртне ране.

Ти си у привременом животу свом од свих невоља избављао људе од налета Агарјана и од глади спасавао си земљу своју, цара си од неизлечиве болести избавио и многе грешнике покајању привео, мртве си преславно васкрсавао, а због светости живота твога ангели су ти у цркви невидљиво саслуживали и појали.

Тако је тебе, свог верног слугу, прославио Владика Христос, даровао ти да у сва скривена дела људска проникнеш и оне што неправедно живе разобличиш. Многима си у оскудици и немаштини усрдно помагао, људе убоге у време глади нахранио, и многа друга знамења сатворио силом Духа Божјег што је у теби живео.

Не остави и нас, светитељу Христов, помени чеда своја код престола Сведржитеља, и умоли Господа да нам дарује опроштај многобројних грехова наших, спокојан живот, непостидан и миран завршетак живота нашег, и удостоји нас вечног блаженства у будућем веку, да бисмо увек узносили славу и благодарење Оцу и Сину и Светом Духу, сада и увек и у векове векова.

Амин.

Извор: Србија јавља