Србија

ДРАМА НА КОСОВУ: РОСУ опколиле српску кућу, син прети да ће скочити са крова (ВИДЕО)

У Великој Хочи тренутно је веома напето и на улици испред породичне куће Срђана Петровића је велики број мештана, како би спречили припаднике царинске управе привремених приштинских институција да заплене велику количину вина из винице Петровића.

Према последњим информацијама, РОСУ је заједно са представницима царине дотерала камион до подрума где се налази вино и ракија, и сваког тренутка треба да почну да претачу вино. Окупљене грађане су изгурали са стране.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како преноси „Косово онлајн“, Срђан Петровић се везао за бандеру у знак протеста, а његов син се попео на кров од куће и прети да ће скочити, док је његова жена легла пред точкове.

Испред куће Петровића се налази и велики број припадника специјалне полицијске јединице.

Раније данас испред куће Петровића стигли су припадници такозваних косовских безбедносних снага, одлучни да му заплене ракију и вино. Реч је о 42.000 литара.

– Чекамо да заплена почне, јединица Росу је спремна, ту су са штитовима. Ми ћемо пружити пасиван отпор. Скупили су се ту и мештани, пружају ми подршку јер знају да их чека исто. Сви су на мојој страни. Узнемирени смо и уплашени за своју децу и за њихову будућност. Не знамо да ли ће цистерна ускоро доћи, на улазу села се налазе специјалци Росу јединица. Полиција је и свуда око моје куће – рекао је он раније данас.

Петровић је објаснио да није продавао ово вино, нудио је нагодбу са надлежнима из Приштине али они су одбили све његове покушаје да се ситуација реши договором.

Како се види на снимцима радио Гораждевца, његов син се поео на кров објекта.

– Милане, стани! – узвикују окупљени грађани.

Косовска царина је јутрос саопштила да је током рутинске провере у продавници у Великој Хочи у Ораховцу, открила да се алкохолна пића продају неовлашћено и да су због тога донели одлуку о заплени 42.000 литара алкохолног пића, пренела је Коха.

Извор: Косово онлине