Свет

ЕВО ГДЕ ЋЕ ПОЧИВАТИ СИНИША МИХАЈЛОВИЋ! Баш онако како заслужује ово је велелепно

Фото: Инстаграм принтскрин

Миха ће почивати у Риму

Легендарни српски фудбалер и тренер Синиша Михајловић  ће бити сахрањен у Риму, а испраћају присуствују бројне познате личности из света спорта. На сахрани су некадашње колеге легендарног аса, његови саиграчи и ривали из играчких дана. Базилика „Санта Мариа дегли Ангели е деи Мартири“ место на којем су се окупили како би испратили пријатеља.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Црква „Свете Марије од анђела и мученика“ место је на којем ће Михајловић почивати. Ова базилика саграђена у 16. веку култно је место за архитектуру града Рима, јер је прављена по идеји славног ренесансног уметника Микеланђела Буонаротија. Један од највећих ренесансних уметника био је главни архитекта приликом градње ове цркве, а као његово најпознатије дело истичу се осликавање свода Сикстинске капеле и скулптура Давида.

Давне 1561. године пројекат грађевине је поверен чувеном Микеланђелу који је те исте године напунио 86 година. На овом пројекту је радио до своје смрти која је уследила и није дочекао завршетак радова. Базилику је завршио његов ученик, који је у одређеној мери изменио изворни дизајн. Додатне промене су настајале током времена али је још увек могуће видети орогиналне делове Микеланђеловог рада.

Базилика на Тргу Републике саграђена је на месту где су се налазили остаци Диоклецијанових купатила. Занимљиво, постојећи зидови коришћени су и за изградњу цркве, па је то чини једном од најзанимљивијих зграда у Риму. Последњих година црква се користи за опела за многе познате личности.

 

Извор: Ало