Свет

ХИЛАРИ КЛИНТОН О ПОМОЋИ УКРАЈИНИ, РАТУ КАО И ПОБЕДИ У ИСТОМ!

Фото: Јутјуб

Бивша државна секретарка САД Хилари Клинт у чије време је почео Мајдански преврат у Украјини када је насилно промењена власт у Кијеву 2014 године за ЦНН је рекла да је говор украјинског председника Володимира Зеленског био изванредан.

Хилари Клинтон је рекла да је борба Украјине против руске агресије показало да је добра инвестиција за Сједињене Државе.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Говор је „повезао борбу украјинског народа са сопственом револуцијом, са нашим осећањима да желимо да у нашим домовима буде топло да прославимо Божић и да нас наведе да размишљамо о свим породицама у Украјини које ће бити стиснуте на хладноћи и да знају да су тренутно на првој линији слободе“, рекла је Клинтонова у емисији „Андерсон Купер 360 на ЦНН-у, у среду.

Она је рекла да је историјско обраћање Зеленског „ојачало и демократе и републиканце који разумеју шта је улог у овој борби против Путина и руске агресије, а сада и са њиховим савезником Ираном“.

„Такође мислим да нико не тражи бланко чек“, додала је Клинтонова.

„Верујем да су Украјинци доказали да су заиста добра инвестиција за Сједињене Државе. Не траже од нас да будемо тамо да водимо њихов рат. Они се сами боре против тога. Они од нас и наших савезника траже средства не само да се одбранимо већ и да заиста победимо.”

 

Извор: Курир