Србија

ЈАК МРАЗ И МАГЛА! УПАЉЕН МЕТЕО АЛАРМ! Шта нас чека до краја недеље

Фото: Фејсбук принтскрин

У Србији ће данас бити углавном сунчано, само ће се на истоку задржати потпуно облачно време, саопштио је Републички хидрометеоролошки завод.

Ујутро мраз, местимично магла или ниска облачност, а на планинама је могуће и краткотрајно провејавање снега. Најнижа температура од минус осам до један степен, највиша од један до шест степени Целзијуса. Ветар слаб и умерен, у кошавском подручју јак југоисточни.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У Београду после магловитог јутра са мразом током дана мало до умерено облачно са сунчаним интервалима. Најнижа температура од минус пет до минус три, највиша око четири степена.

Најхладније јутрос је било на Копаонику (-7), затим у Сомбору, Палићу, Зрењанину где је забележено 6 степени испод нуле, док је на Златибору, Црном Врху, у Ваљеву и Новом Саду било минус пет степени.

Релативно повољна биометеоролошка ситуација за већину хроничних болесника. Известан опрез у јутарњим сатима саветује се особама са срчаним тегобама и варирајућим крвним притиском. Могућа је главобоља и променљиво расположење.

Упаљен метео аларм

Због ветра, магле и екстремно ниске температуре у појединим деловима Србије упаљен је жути метео аларм, што значи да време може бити опасно.

„Временске појаве које су прогнозиране нису неуобичајене, али је потребан опрез ако планирате активности које су изложене метеоролошком ризику. Треба наставити са информисањем о очекиваним метеоролошким условима. Не предузимајте непотребне ризике“, наводи се на сајту РХМЗ.

У Бачкој, Срему и западним деловима Србије је жуто упозорење на снази због магле и ниске температуре, а у Банату постоји опасност од ветра и ниске температуре.

Време наредних дана

У уторак суво са слабим јутарњим мразем, на западу и југу понегде са маглом. У кошавском подручју дуваће умерена до појачан југоисточни ветар. Зато ће осећај хладноће бити већи у кошавском подручју. У осталим крајевима ветар слабији источни. Притисак изнад нормале. Минимална јутарња температура од -5°c до 1°c, а максимална од 3°c до 7°c. Од среде до краја седмице претежно суво уз тенденцију мањег постепеног пораста температуре. У јутарњим сатима биће магле, посебно на западу и југу Србије, а на планинама сунчано и топлије.

 

Извор: Курир