Србија

ЈОШ ДАНАС МОЖЕТЕ ДА ПОДНЕСЕТЕ ПРИЈАВУ: Почиње исплата 5.000 динара помоћи, ево како да се пријавите

Сви млади од 16 до 29 година који су се пријавили за нову државну помоћ од 5.000 динара могу очекивати већ сутра новац на свом рачуну. Исплата ће трајати од 16. до 20. децембра. Пријава је почела 1. децембра и траје још данас. Сви који се још увек нису пријавили могу то урадити на порталу Управе за трезор idp.trezor.gov.rs.

„Закон који регулише ово питање је ступио на снагу 20. новембра и тај датум се управо узима као пресечни када је реч о томе ко испуњава услове за ову помоћ“, објаснио је министар финансија Синиша Мали.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Пријављивање је једноставно, као и раније, број личне карте и матични број, изаберете банку у коју ћемо да уплатимо новац и ми ћемо већ од 16. до 20. децембра свима исплатити“, казао је Мали.

Навео је недавно и да је прве две помоћи од по 100 евра примило 1.060.000 младих у Србији и да зато очекује да ће и овог пута интересовање бити велико.

Три корака до пријаве

Када одете на сајт Управе на трезор idp.trezor.gov.rs., појавиће вам се образац ПОДНОШЕЊЕ ПРИЈАВЕ на који треба да кликнете.

Потом вам се отвара страница на којој треба да унесете своје податке: ЈМБГ, број личне карте, као и банку у којој имате рачун. Уколико немате већ отворен рачун, у падајућем менију треба да одаберете банку преко које желите да вам буде исплаћен новац. Тако ће вам бити отворен једнократни наменски рачун, без икаквих трошкова.

Затим ће вас систем питати да проверите податке и потврдите их уколико су тачни.

Потом ће вам се појавити обавештење да сте се успешно пријавили.

Пријавило се 942.000 младих

До данас се, за бесповратну помоћ младима старости од 16 до 29 година, пријавило 942.000 младих, саопштио је министар финансија Синиша Мали.

– Још данас до поноћи можете да се пријавите за једнократну помоћ државе од 5.000 динара, путем портала Управе за трезор idp.trezor.gov.rs.. До данас се пријавило 942.000 младих. Исплата креће сутра, у петак 16. децембра. Настављамо да подржавамо наше градјане, написао је министар у својој објави на инстаграму.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Siniša Mali, MBA, CFA, CAIA (@mali_sinisa)

Извор: Блиц