Свет

КИЈЕВ НЕЋЕ ПРЕЖИВЕТИ ФЕБРУАР? Украјинци открили ПРАВИ РАЗЛОГ повлачења из Херсона

Русија је распоредила групу повучену из Херсона у најближе области, допуњавајући фронт мобилисаним регрутима, изјавио је Игор Лапин, посланик Врховне раде прошлог сазива а сада командант специјалних снага украјинске војске

„Тај део људства који је повучен из Херсона, Руси ће сигурно негде користити. Они не могу само да седе у степи, јер степа није најбоље место за скривање, најближе им је Запорожје. Мислим да су овим трупама делимично појачали правац ка Бахмуту, а други део послали према Запорожју, док су остали послати да копају одбрамбене линије код Мелитопоља и Мариупоља“, тврди командант специјалног батаљона Оружаних снага Украјине.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Мобилисани регрути, који су обучавани од почетка мобилизације, и то не само у Русији, допринели су и повећању офанзивног капацитета руске војске, изјавио је Лапин.

Он тврди да су неки од мобилисаних пребачени на територију Белорусије, „да би их Лукашенко нахранио, обукао, дао им нека возила…“

Према његовим речима, све су то „компоненте великог плана ког припрема непријатељ“.

„Сигуран сам да ће се њихова мобилизација и обука наставити, створиће прилике за одређене офанзивне акције у фебруару. Ако седимо мирно, дамо им прилику да се учврсте, преокрену и напредују, онда нас чека веома тежак период“, додао је Лапин.

 

 

 

 

 

 

Извор: Информер.рс/politnavigator