Русија

КРИМ У ВЕЛИКОЈ ОПАСНОСТИ! Руси ужурбано спремају ОДБРАНУ

Украјина припрема резервне формације за офанзиву на два стратешка правца, тврди пуковник руске војске у пензији, Шамил Гарејев

„Украјина формира резервне формације и припрема офанзиву у два стратешка правца – у Донбасу и региону Запорожја, са циљем да дође до Азовског мора и границе Крима. То се може спречити детаљним организовањем дубинске одбране и стварањем офанзивног потенцијала руске армије на северу Украјине, у региону јужних граница Белорусије“, изјавио је Гарајаев.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Због страха од офанзиве Оружаних снага Руске Федерације са севера, украјинци су принуђени да тамо имају значајне количине трупа како би држале ситуацију под контролом“, рекао је експерт за „Независинају газету“.

Он је скренуо пажњу на то да се сада у западној Украјини припрема читав корпус, који укључује четири нове бригаде Оружаних снага Украјине – две механизоване, и по једну јуришну и аеромобилну.

„Велика је вероватноћа да се тај корпус спрема за напад на Крим. Насупрот томе, Оружане снаге Руске Федерације такође обучавају мобилисане резервисте и формирају нове војне групе, што је најављено прошле недеље на колегијуму Министарства одбране. Међутим, и даље је прерано размишљати о стратешкој офанзиви руских трупа“, сматра аналитичар.

Гарејев је додао да су у региону Запорожја руске снаге већ формирале одбрамбену линију у неколико ешалона. Ову информацију је раније потврдио Владимир Рогов, члан главног савета војно-цивилне администрације Запорошке области.

„Створена је ешалонска одбрамбена линија са утврђеним зонама, која ће зауставити сваки покушај непријатеља да наруши мир становника Запорошке области Руске Федерације“, рекао је Рогов.

Оружане снаге Украјине већ дуже време планирају офанзиву у запорошком правцу са циљем да освоје Мелитопољ,судећи по тврдњама руских војних експерата

Генерал Валериј Залужни је прошле недеље у итервјуу за лист Економист рекао да му је потребно 300 тенкова, 600-700 борбених возила и 500 хаубица како би извео нове офанзивне задатке.

„Мислим да је у праву, није узео ове цифре са плафона, оне су вероватно договорене са војно-политичким врхом Украјине, као и са САД и са савезницима. Не искључујем да је све ово део већег плана, а да се оружје припрема за офанзивну операцију у правцу Мелитопоља“, рекао је у емисији канала Русија 1 Михаил Ходаренок, војни аналитичар.

 

 

 

 

 

 

Извор: информер.рс/политнавигатор

Ознаке