Србија

ЛЕПЕ ВЕСТИ ЗА ГРАЂАНЕ: Стиже нова помоћ од државе у износу од 10.000 динара

Акција доделе ваучера за субенционисани одмор у Србији биће настављена и у следећој години, а, како је најављено, иницијатива је да грађани добијају по 10.000 динара.

Георги Генов, директор ХОРЕС-а, каже да је предлог да корисници 2023. године добијају пет хиљада динара мање него ове године јер би на тај начин већи број њих остварио право на могућност за ову помоћ државе.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Тако би лимит зараде од 70.000 динара био повећан на 90.000 – објаснио је Генов гостујући на ТВ Првој, и додао да интересовање наших гостију за домаће дестинације не јењава ни током зимских месеци.

Да подсетимо, ове године грађани су добили ваучере у вредности од 15.000 динара.

– Акција доделе ваучера одиграла је важну улогу у промоцији значаја категоризације и пријаве у систем е-туриста јер су угоститељи схватили да се исплати пословати у складу са законом – нагласио је раније министар туризма и омладине Хусеин Мемић и додао да ће Министарство туризма и омладине, у сарадњи са другим државним органима, и следеће године наставити да подстиче легално пословање свих субјеката у туристичкој привреди, као и да ће један од приоритета бити нулта толеранција на сиву економију како би била сузбијена нелојална конкуренција свим угоститељима који редовно измирују своје обавезе према држави и послују у складу са законом.

Извор: Srbija Danas

Ознаке