Свет

ЛОШЕ ВЕСТИ! СТАЊЕ ЛЕГЕНДАРНОГ ФУДБАЛЕРА СЕ ПОГОРШАЛО

Легендарни италијански фудбалер Ђанлука Вијали се већ пет година бори са канцером, а стање му се погоршало

Синиша Михајловић у понедељак је сахрањен у Риму, а дан касније тамошњи медији преносе да се погоршало стање легендарног Ђанлуке Вијалија (58), некадашњег фудбалера Сампдорије, Јувентуса и Челсија.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Након завршетка професионалне каријере радио је као играч-менаџер у Челсију, па је био менаџер у Вотфорду, а 2017. године дијагностификован му је канцер.

Годину дана касније саопштио је да је добио битку са овом опаком болешћу, која се касније и вратила, а коју је поново савладао. Нажалост, сада медији јављају да му се стање веома погоршало. Вијали је због рака панкреаса хоспитализован у Лондону, а прошле недеље је поднео оставку на све функције у државном тиму пошто жели да се посвети само лечењу тешке болести. Његова мајка Марија Тереза хитно је напустила Кремону и отишла за Енглеску, где се Ђанлука налази са својом породицом.

Вијали је у каријери играо за Кремонезе, Сампдорију, Јувентус и Челси, уз то да се у клубу из Ђенове, где је провео осам сезона, профилисао у једног од најбољих европских нападача тог времена, а такође је освојио и титулу са овом екипом у сезони 1991/1992, када је био најбољи стрелац.

 

Извор: Информер