Свет

МАЂАРСКА УПУТИЛА ОШТРУ ПОРУКУ ЕУ! Да ли Европа треба да буде спремна на ОЗБИЉНЕ НАПАДЕ?

Фото: Pixabay

Мађарска би требало да буде спремна за озбиљне нападе из Европске уније, јер „Брисел и либерална пропагандна машина“ не бирају средства и против Будимпеште користе све врсте уцене, изјавио је министар иностраних послова те земље Петер Сијарто.

 

– Сада практично нема те врсте уцене којој Брисел није прибегао против Мађарске. Увек су нас нападали, бесно нападали, али на крају се увек испостављало да смо ми били у праву. И у наступајућем периоду, наравно, треба да се припремимо за будуће озбиљне нападе – рекао је Сијарто у говору на Форуму грађанске солидарности.

Министар је изразио увереност да ће Брисел и „међународна либерална пропагандна машина“ применити бескрупулозна средства.

– Новчана уцена, политичка уцена, ширење фејкова и лажи – све ће то уследити – упозорио је он.

Сијарто је подсетио да за последњих 12 година антикризна политика Будимпеште никада није била у „мејнстриму“ Европске уније, „али је увек била успешна“.

Према његовим речима, Мађарска је на својој јужној граници подигла ограду, када су од ње тражили да прими мигранте, купила вакцине за ковид 19 од Русије и Кине, када је ЕУ чекао препарате западне производње, а тренутно се залаже за мирно решавање украјинског сукоба.

Мађарски министар је поновио да је циљ Будимпеште да избегне рецесију, док је истовремено „у Европи настала енергетска криза невиђених размера“.

Претходно је Сијарто изјавио да су оптужбе на рачун Мађарске за систематску корупцију у земљи неосноване и да је то у супротности са економским растом. Европски парламент, додао је он, који позива на ускрац́ивање финансирања Будимпеште, „мрзи“ десничарску владу у земљи, која је против либералног мејнстрима.

 

Извор: Srbija Danas

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ

КАЛЕНДАР

децембар 2022.
П У С Ч П С Н
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031