Русија Србија

МАРИЈА ЗАХАРОВА: Једном руком воде Београд у лепу будућност, а другом…

Марија Захарова (Фото: Јутјуб)

Криза на Косову дошла је након самита ЕУ на којем си учествовале балканске земље, рекла је портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова.

И што је најважније, према њеним речима, „ЕУ једном руком води Београд у ‘лепу будућност’, а другом се бави антисрпским провокацијама“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Мало ко је обратио пажњу на то да је до недавног заоштравања ситуације на сепаратистичком Косову дошло одмах након што је ЕУ одржала самит на којем су учествовале државе Западног Балкана у Албанији. Односно, како је то изгледало: 6. децембра Европска унија одржава самит у Албанији. Усваја документ – Тиранску декларацију која подржава тежње ‘Западног Балкана’ да се придружи Европској унији. Штавише, у посебном параграфу Тиранске декларације наводи се да се сепаратистичко Косово (као и Србија) налази ‘на европском путу'“, написала је Захарова на свом Телеграму.

„Дакле, треба ли да чуди што су за буквално мање од недељу дана касније косовски сепаратисти покренули оружану ескалацију и насилне провокације у покрајини? Ухапсили су Србина Дејана Пантића и почели да шире агресивну реторику“, додала је она.

Извор: sputnikportal.rs