Србија

МИХАЈЛОВИЋ ПРЕД СМРТ ПРИЧАО СА ЂОКОВИЋЕМ! О чему су разговарали?

Новак Ђоковић је међу последњима посетио славног српског фудбалера и тренера Синишу Михајловића

Чувени Миха преминуо је у петак, после скоро четворогодишње борбе са леукемијом, у 54. години у болници у Риму.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Само месец дана раније некадашњи југословенски репрезентативац боравио је у болници „Папа Јован XИИИ“ у Бергаму на иновативном лечењу.

Причали о Вимблдону
У том периоду Новак је у Торину играо на Завршном мастерсу, који је и освојио 20. новембра, а потом се у Бергаму састао са Михајловићем, пише Симоне Монари, новинар чувеног италијанског дневног листа „Република“.

– На Синишино изненађење, Новак Ђоковић, његов сународник, пожелео је да га загрли. Ноле је учинио све што је могуће да га уживо утеши и насмеје. Разговарали су о сезони Новака Ђоковића пуној изазова, перипетијама у вези са вакцином против короне, победи на Вимблдону… Синиша је тада веровао да може да се излечи. Чак је обећао једном навијачу да ће на пролеће доћи да погледа меч Болоње, те да планира да проведе недељу дана у Лондону у 2023. да види како са фудбалерима ради Антонио Конте у Тотенхему – пише Монари.

Новак Ђоковић покушао је да од очију јавности сакрије сусрет са Михом, што му је донекле и успело, али се од њега опростио јавно.

– Почивај у миру, драги Синиша. Саучешће фамилији Михајловић. Хвала ти на свему што си урадио за наш спорт, као и у Италији. Твој траг је неизбрисив – поручио је Ноле.
Тениски ас се потом појавио и на мечу финала Мундијала између Аргентине и Француске, а на стадиону је носио подигнуту крагну, што је био Синишин заштитни знак.
Болница у Бергаму у којој су се састали Ноле и Миха такође је издала саопштење поводом смрти славног Србина.

– Лечио га је начелник хематолошко-онколошког одељења доктор Алесандро Рамбалди, а Миха је био упознат са тим да је подвргнут новој техници лечења у оквиру међународне студије имунотерапије. Породица се у саопштењу поводом Михине смрти захвалила и доктору Рамбалдију на свему што је учинио. Он га је пратио у завршној фази болести, на експерименталном лечењу, али је леукемија, нажалост, била у поодмаклој фази. Борио се са болешћу са великом храброшћу и достојанством – наводи се у саопштењу.

Нагло му позлило
Миха се у јавности последњи пут појавио 1. децембра на промоцији књиге тренера Здењека Земана. Био је насмејан и нормално се кретао, али био је и видно мршавији него раније.

Неколико дана пре смрти је шетао, али му се стање потом нагло погоршало, када му је скочила температура због инфекције јер му је организам био слаб због тешких терапија.

Манћини: Част ми је што сам имао Синишу за пријатеља
Славни италијански тренер Роберто Манћини и наш Синиша Михајловић заједно су играли у Сампдорији и Лацију, а потом су сарађивали на клупи Интера. Манћини је заједно са Дејаном Станковићем и још неколико Михиних пријатеља изнео ковчег из базилике после опела, а онда се потресним речима опростио од Србина.
– Била је част и привилегија имати га за пријатеља. Провели смо живот заједно, био ми је брат. Овај дан нисам желео да доживим, изгубио сам особу са којом сам делио 30 година живота – рекао је Манћини.

 

Извор: Информер