Регион

„НЕ ОДУСТАЈЕМО ОД РУСИЈЕ!“ Орбан ЗАГРМЕО на ЕУ

Мађарска планира да пред челницима Европске уније покрене питање преиспитивања санкција Русији због сукоба са Украјином, изјавио је данас Балаж Орбан, политички саветник мађарског премијера

„Санкције су на снази на ограничен период и не продужавају се аутоматски. Оне су већ на снази око десет месеци, тако да је крајње време да се у Бриселу разговара о томе које санкције имају смисла, а које не. Свима је јасно да одржавањем санкција једноставно пуцамо сами себи у ногу“, рекао је Балаж Орбан у интервјуу за онлајн лист Индек, пренео је ТАС С.

Он је јасно рекао да Мађарска „не подржава никакве санкције“, а пристала је да не блокира одређене санкције зарад европског јединства.

„Међутим, када су витални интереси Мађарске у питању или се боримо за изузеће или опструирамо доношење санкција. То је до сада био став Мађарске“, објаснио је Балаж Орбан.

Раније данас премијер Мађарске Виктор Орбан рекао је да је његова земља „на страни Мађара у руско-украјинском рату“.

„Наш одговор на питање да ли смо на доброј или лошој страни историје јесте да смо на мађарској страни историје. Подржавамо и помажемо Украјину, у нашем је интересу да Украјина буде суверена и у нашем је интересу да Русија не представља безбедносну претњу Европи, али није у нашем интересу да одустанемо од свих наших економских односа са Русијом“, изјавио је премијер Виктор Орбан у интервјуу за будимпештанцки дневник Мађар Немзет.

 

 

 

 

 

 

Извор: Танјуг

Ознаке

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ

КАЛЕНДАР

децембар 2022.
П У С Ч П С Н
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031