Свет

Ноћна мора украјинских трупа је управо постала још већа (ФОТО)

Руска војска је јавно објавила слике свог најновијег дрона камиказе.

Званични телевизијски канал Министарства одбране Русије „ТВ Звезда“ приказао је занимљиве снимке са изложбе у Центру за контролу националне одбране, на којој се налази и нови дрон, познат као Лансет-3М или „Производ 52“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ланцет-3М је нова генерација лутајуће муниције која је постала ноћна мора за украјинске трупе. Развила га је руска компанија ЗАЛА Аеро Гроуп. Камиказа дрон лута лебди оперативне арене, лоцира и прати непријатеља, „истражује“ могуће мете како би помогао да се изаберу оне високе вредности, бира прави тајминг, правац и угао напада, а затим изводи прецизан удар.

Оператери могу чак да обуставе напад у последњој секунди након наоружавања дрона. Таква врста контроле омогућава војницима да поново циљају у случају да се непријатељ склони из видокруга. Како преносе руски медији, нови дрон је тежак око 15 килограма и крстари брзином од око 120 км/х. Тврди се да је максимални домет 40 км, а циљеви се обично лоцирају извиђачким дроном пре него што се Лансет лансира. Нова верзија има низ визуелних промена у поређењу са основном верзијом, укључујући једно велико крило у облику слова X и мали реп у облику слова X. Штавише, Ланцет-3М је постао сличан авионској муницији Херо-120 израелске производње.

Извор: DEFENCE-BLOG/M.S.