Свет

НОВИ МАСИВАН УДАР РУСИЈЕ: Украјина засута са преко 100 ракета, сирене завијају, људи беже у склоништа (ВИДЕО)

Русија покренула нови ракетни напад на Украјину. Широм земље завијају сирене и људи беже у склоништа. Пријављен нестанак струје у Молдавији.

На друштвеним мрежама је наведено да су лансирана 104 пројектила са 13 борбених авиона, а упозорава се и на могући напад с мора, пројектилима Калибар. Очекује се да ракете погоде мете у Кијеву у 14.15 по локалном времену.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Да су ракете лансиране потврдио је портпарол ваздухопловних снага Украјине Јуриј Ихнат. „Ракете су већ лансиране“, рекао је он, док је шеф кабинета украјинског председника Андриј Јермак употио апел грађанима: „Немојте игнорисати упозорења.“

Наводно је пет ракета пресретнуто.

Објављена је и мапа масивних удара, а наведено је да је кренула и друга „тура“ ракета ка Украјини. Та вест међутим, званично није потврђена.

За сада нема информација о евентуалној штети или жртвама, али украјински медији су пренели изјаве званичника да су се чуле експлозије у појединим областима као и да је ПВО реаговала.

Како је пренето на Телеграму, али и на Твитеру, једна ракета већ је погодила Одесу. Јављено је и да је нестало струје у главном погону за снабдевање водом у том граду, тако да је цела Одеса тренутно без воде.

Компанија која управља фабриком за снабдевање водом је апеловала на грађане да остану смирени, додајући да ће се испорука воде нормализовати када се изврше неопходне поправке.

Такође, на друштвеним мрежама појавила се и информација да је дошло до нестанака струје у Молдавцији, али за сада није јасно да ли због тога што је погођен неки далековод у УКрајини, или због „залуталог“ пројектила. Ихнат је рекао да постоји могућност да је овај напад руске војске усмерен ка исцрпљивању украјинске противваздушне одбране пред нов напад Русије који би се могао догодити касније током дана и чије би мете могли да буду кључни инфраструктурни објекти, пренео је „КИјев индепендент“

Извор: Б92