Свет

ОРБАН: Европа прави фаталну грешку, циљ Запада је да погорша…

„Осовина европске привреде деценијама је била јефтина енергија из Русије, али већина земаља ЕУ, пре свега Немачка и Француска, довеле су до тога да се Европа одвоји од сарадње са Москвом, а нико није предложио други модел“, изјавио је данас мађарски премијер Виктор Орбан.

Он је за државни радио Кошут рекао да Мађарска не подржава ту идеју и да је не сматра добром, али да је већина чланица ЕУ, а посебно Немачка и Француска, успела да заокружи такав модел прекидања сарадње са Русијом.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Европа сваког дана наставља да прекида сарадњу са Русијом, а није донела нову стратегију и за то питање нема одговора“, указао је Орбан, пренеле су РИА новости.

Мађарски премијер је истакао да куповина гаса из САД кошта Европу много више. Орбан је рекао да је Европа подељена на два табора, од којих је већински „ратни табор” који подржава санкције према Русији, иако оне нису донеле решење за сукоб у Украјини, и други табор којем припада и Мађарска који се залаже за мирно решење у Украјини и ревизију санкција. Према његовим речима, главни циљ Запада је да погорша животе милиона људи.

Извор: Танјуг