Србија

ПОЗНАТО СТАЊЕ УЧЕНИКА КОЈИ ЈЕ ПОКУШАО ДА СЕ УБИЈЕ

Н. Ж., ученик који је измакао столицу професорки 9. новембра у Техничкој школи у Трстенику, покушао је синоћ да изврши самоубиство, а како незванично сазнаје „Блиц“, младић је тренутно у стабилном стању.

Он је синоћ, према речима његовог оца, хитно примљен у болницу у Крушевцу јер је покушао да се обеси.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како незванично сазнаје „Блиц“, никакве интервенције нису рађене, већ само снимања, а тренутно се чека извештај психијатра.

Подсетимо, Више јавно тужилаштво у Крушевцу поднело је прошле недеље захтев за покретање припремног поступка против Н. Ж и ученика И. К. (17), а захтев за поступак како је прецизирано у тужилаштву, „иде у правцу кривичног дела злостављање и мучење, извршеног у саизвршилаштву”.

Против трећег учесника догађаја М. М (18), који је као и И. К, цео инцидент у учионици снимао, поступак се покреће пред Основним јавним тужилаштвом у Трстенику.

Директор Техничке школе у Трстенику Милан Глиџић раније је донео одлуку о искључењу двојице ђака Н. Ж. и М. М, чиме је усвојен предлог Наставничког већа који је једногласно донет на седници 23.новембра. И. К., се подсетимо, исписао дан пре заседања Већа.

Професорка Марија Стевановић била је жртва насиља у учионици, када јој је прво Н. Ж. измакао столицу, док су М. М. и И. К. мобилним телефонима снимали, а потом и дистрибуирали тај снимак на друштвеним мрежама.

 

 

 

 

 

 

Извор: Блиц.рс

Ознаке