Србија

ПРОГЛАШЕНА ВАНРЕДНА СИТУАЦИЈА У ПИРОТУ: Грађани се моле да не паниче (ВИДЕО)

Проглашена ванредна ситуација у Пироту

Владан Васић, градоначелник Пирота и шеф Градског штаба за ванредне ситуције је на конференцији за медије рекао да је у том граду проглашена ванредна ситуација.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је том приликом рекао да школе у понедељак неће радити, преноси Плус онлине.

Стигла екипа која може да санира цурење амонијака

У просторијама Полицијске управе Пирот одржана је конференција за медије на којој се обратио градоначелник Владан Васић, командант Градског штаба за ванредне ситуације.

Васић је саопштио да је проглашена ванредна ситуација на делу територије града Пирота. Екипа која може да санира цурење амонијака је стигла у Пирот и од њих очекују даље инфомације. Прве препоруке грађанима су објављене, а главна препорука је да људи не излазе из домова, не укључују клима урађеје како не улазио спољни ваздух и да сви сачекамо да прође тај облак дима, поручио је Васић.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели 192.RS (@192_rs)

Васић је навео да из Дома здравља имају информације да се јавило око педесетак људи са симптомима тровања, седам је пребачено у Ниш. Саобраћај је на релацији Пирот – Бела Паланка прекинут и преусмерен преко Понора. Према информацијама, цистерна је пала у Нишаву. Незванично, постоји велика опасност за рибљи и животињски свет!

Извор: Плус онлине