Србија

ПУЦЊАВА НА КОСОВУ И МЕТОХИЈИ! У опасности деца која не могу да се врате кућама!

На северу Косова и Метохије ситуација је на ивици сукоба. Синоћ и данас уследила су хапшења што је изазвало додатни револт и постављене су барикаде. У последњих неколико сати чује се спорадучна пуцњава.

Грађани Лепосавића и Звечана поставили су барикаде након што је косовска полиција на Јарињу ухапсила бившег полицајца Дејана Пантића. Барикаде су постављене како би се спречило његово премештање у Приштину. Осим у Лепосавићу и Звечану грађани су се окупили и у Северној Митровици, Лепосавићу, Сочаници, Лешку и Србовцу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Председник Србије Александар Вучић показао је вечерас низ докумената и фотографије које сведоче о дешавањима на КиМ. Он је открио и да ће Приштина 15. децембра поднети захтев за чланство у ЕУ.

Косовска полиција: Размена ватре код Газивода

Косовска полицијска служба саопштила је да је на неколико локација на северу КиМ дошло до размене ватре између, како наводе, наоружаних група и полицијских патрола.

– На три различите локације патроле полиције су нападнуте из ватреног оружја због чега је полиција одговорила ватром – додаје се у саопштењу.

Нема података о евентуалним повређенима, а из полиције упозоравају да ће на сваки напад сразмерно одговорити. Из полиције прецизирају да је до размене ватре дошло у близини језера Газиводе на путу који води рема прелазу Брњак.

– Полицијске јединице су, у самоодбрани, биле принуђене да узврате ватреним оружјем према криминалним лицима/групама, која су одбијена и која су умакла у непознатом правцу – наводи се у саопштењу полиције.

Деци из РК „Мокра Гора“ забрањно да се врате својим кућама
Косовска полиција забранила је деци из Рукометног клуба „Мокра Гора“ узраста од 12 до 15 година да након одигране утакмице у Александровцу, пређу административни прелаз Брњак и врате се кући, потврдили су за Косово онлајн из Општине Зубин Поток.

Како сазнајемо, Косовска полиција је комби који је превозио децу вратио са прелаза Брњак, не дозволивши им тако да се после две извојеване спортске победе одморе код куће.

Деца из РК „Мокра Гора“ смештена су у хотелу у Новом Пазару, што им је омогућила општина Зубин Поток, уплашени су и забринути да ли ће сутра моћи да се врате својим родитељима.

 

Извор: Информер