Русија

Путин наложио снагама безбедности: „Идентификујте издајнике!“

Председник Русије Владимир Путин наложио је специјалним службама да држе под сталном контролом места масовног окупљања грађана, стратешке објекте саобраћајне и енергетске инфраструктуре.

„Сада је потребна максимална концентрација, концентрација снага контраобавештајних агенција, укључујући војну. Морамо оштро сузбити деловања страних обавештајних служби, брзо идентификовати издајнике, шпијуне и диверзанте“, наводи се у Путиновом обраћању службеницима Државне безбедности, која обележава 20. децембар као свој дан.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је истакао да треба појачати и рад пограничне службе ФСБ.
„Државна граница је најважнији, кључни обод за осигурање безбедности земље и она мора бити поуздано покривена. Покушаји њеног нарушавања морају се брзо и ефикасно заустављати, коришћењем расположивих снага и средстава, укључујући мобилне јединице и специјалне снаге“, додао је шеф руске државе.

Он је истакао да је ситуација у ДНР, ЛНР, Херсонској и Запорошкој области изузетно тешка, снаге безбедности у новим регионима Русије морају учинити све да обезбеде максималну безбедност, поштовање права и слобода грађана

 

 

 

 

 

 

Извор: Sputnikportal.rs