Србија

РХМЗ ИЗДАО УПОЗОРЕЊЕ НА МОГУЋЕ ПОПЛАВЕ!

Фото: Јутјуб

Због обилних падавина порасли су водостаји река, а РХМЗ и даље упозорава на могућа изливања

На Лиму код Пријепоља водостај ће бити у већем порасту у наредних 12 сати и кретаће се изнад границе ванредне одбране од поплава. На Ибру код Рашке у наредна 24 сата водостај ће бити у порасту и кретаће се изнад границе ванредне одбране од поплава, а иста ситуација важи и за Јужну Мораву код Мојсиња.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– На западној Морави код Кратовске Стене водостаји ће се у наредна 24 сата кретати око упозоравајућих нивоа. На Сави код Шапца водостај ће да достигне и превазиђе границу редовне одбране од поплава у наредна 24 сата. На неру код Кусића водостај ће се у наредна 24 сата приближити граници редовне одбране од поплава – наводи РХМЗ.

На Тамишу и банатским водотоцима, Дрини, Ибру и Јужној Морави на снази је жути хидроаларм који значи значајан пораст водостаја који би могао да захтева предузимање мера редовне одбране од поплава. За Лим важи наранџасти хидроаларм, који подразумева веома значајан пораст или опадање водостаја, који би такође могао да захтева предузимање мера ванредне одбране од поплава.

У актуелној најави РХМЗ наведено је да се надас очекује суво и хладно време, а да се почетком следеће недеље, од 19. до 21. децембра, након слабог јутарњег мраза, током дана очекује мало топлије време и појачање југоисточног ветра у кошавском подручју.

Сутра ће у целој Србији на снази бити жути метеоаларм који имплицира да вереме може да буде потенцијално опасно и да временске појаве које су прогнозиране нису неуобичајене, али је потребан опрез ако планирате активности које су изложене метеоролошком ризику.

 

 

 

 

 

 

Извор: Информер.рс

Ознаке