Русија

Руси упозорили: Већ смо стигли на станицу која се зове конфронтација

Портпарол Кремља Дмитриј Песков изјавио је данас да Русија мора да има јасно постављену границу сигурности, јер ће морати да живи у условима конфронтације.

„Не крећемо се, већ смо стигли на станицу која се зове ‘конфронтација’. И треба да будемо сабрани, моћни и морамо да имамо границу сигурности, јер и даље морамо да живимо у условима ове конфронтације“, одговорио је Песков на питање новинара Павла Зарубина „куда иде ситуација у односима са Западом“, преноси РИА Новости.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је за канал „Рошија 1“ указао на то да је Запад игнорисао забринутост Русије око спровођења споразума из Минска о Украјини, што је било претеча специјалне војне операције у Украјини.

Раније је бивша немачка канцеларка Ангела Меркел рекла у интервјуу листу „Цајт“ да је „споразум из Минска из 2014. године био покушај да се Украјини да време“.

Бивша канцеларка је рекла да сумња да су земље НАТО могле да учине онолико колико сада чине да помогну Украјини, пренела је агенција РИА Новости. „Па, временом је то, наравно, постало очигледно, и опет су председник Путин и други наши представници то стално понављали и изјављивали. Али то је све игнорисано код осталих учесника у преговарачком процесу. Све ово је само претеча специјалне војне операције“, рекао је Песков.

Песков је истакао и да „колективни Запад не воли Русију и неће је волети“, али и да то Русији није потребно.

 

 

 

 

 

 

Извор: Танјуг

Ознаке