Свет

РУСИЈА ЈЕ НАПАДНУТА? Ракете пале на 200 км од Москве (ФОТО/ВИДЕО)

Извештаји руских медија и видео снимци објављени на друштвеним мрежама указују да су се јутрос догодиле две експлозије у Русији.

То је, како пише „Гардијан“ повећало могућност да је Кијев пронашао начин да гађа руске далекометне бомбардере који се користе у нападима на инфраструктуру Украјине.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према извештајима руских медија, рано ујутро догодила се експлозија у ваздушној бази Енгелс-2 у руској области Саратов у којој се налазе бомбардери Ту-95 који су учествовали у нападима крстарећих ракета на Украјину, пренео је Блиц писање британског листа.

На друштвеним мрежама појавиле су се и информације да су уништена три бомбардера.

Извештаји руских медија и видео снимци објављени на друштвеним мрежама указују да се у понедељак рано ујутро догодила експлозија у ваздушној бази Енгелс-2 у руској области Саратов у којој се налазе бомбардери Ту-95 који су учествовали у нападима крстарећих ракета на Украјину.

Још једна експлозија догодила се у војној ваздухопловној бази у близини града Рјазања, мање од 250 миља од Москве. Троје је погинуло, а пет је рањено након експлозије цистерне, јавили су руски државни медији. У тој бази се налазе и бомбардери дугог домета Ту-95 и Ту-22М.

Видео снимак експлозије показао је ватрени удар који обасјава ноћно небо. Мештани су известили да се звук експлозије могао чути на миљама.

Узрок две експлозије није потврђен, преноси.

Међутим, База, руски медиј са изворима у безбедносним службама, известио је да је руски аеродром у Енгелсу нападнут лутајућим муницијом која је гађала писту аеродрома. Астра, још један независни руски медиј, тврди да су два нуклеарна бомбардера Ту-95 оштећена у експлозији. Ни један ни други нису навели извор за своје информације.

Украјински посматрачки извештаји од прошле недеље сугеришу да је Русија испоручивала крстареће ракете у ваздушну базу Енгелс и пребацивала авионе у ваздухопловну базу Рјазањ у припреми за још један напад на Украјину.

Није познато да Украјина има било какву муницију која би јој омогућила да нападне стотине километара изван линија фронта сукоба, иако је било извештаја да су у развоју такве беспилотне летелице.

Рјазањ се налази око 200 километара југоисточно од Москве.

Извор: Блиц