Русија

Русија престаје са испоруком нафте

Москва одбацује западно ограничење цене руске нафте која се транспортује морем на 60 долара по барелу. „Нећемо прихватити ово ограничење“, рекао је портпарол Кремља Дмитриј Песков. Додао је да ће анализа бити брзо обављена и да ће Москва тада рећи како ће реаговати.

Русија ће престати да испоручује нафту европским земљама, изјавио је стални представник Русије при међународним организацијама у Бечу Михаил Уљанов.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Почевши од ове године, Европа ће живети без руске нафте. Москва је већ јасно ставила до знања да неће испоручивати нафту оним земљама које подржавају антитржишно ограничење цена – написао је Уљанов на Телеграму.

Са друге стране, ни Кијев није задовољан одлуком, али из потпуно другог разлога. Саветник украјинског председника Андриј Јермак сматра да би ограничење требало да буде двоструко ниже, 30 долара по барелу, како би се још теже погодила руска економија.

На то се надовезује изјава Володимира Зеленског који наглашава да та одлука „није озбиљна“, јер неће одвратити Москву од вођења рата.

 

 

 

 

 

 

Извор: Ало.рс

Ознаке