Свет

РУСИЈА УЗВРАЋА УДАРАЦ: „Запад је покренуо рат без правила, сад будите спремни на све“

Русија се неће ограничавати по питању могућих одговора на ограничавање цене руске нафте коју је увео Запад, изјавио је заменик руског министра спољних послова Сергеј Рјабков.

Фото: Јутјуб

„Нећу да препричавам, да износим садржај наших контрамера. Запад и они који га подржавају, морају бити спремни за све. Ако они започну неку врсту рата без правила, не треба да се осећамо ограниченим у увођењу сопствених контрамера“, рекао је он новинарима у Москви.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Наметање ограничења цене руске нафте довешће до наглог скока цена енергената који неће утицати на економски потенцијал Русије, рекао је Рјабков.

„Ову одлуку оцењујемо скроз негативно. То су елементи економског и психолошког рата који западна групација води против Русије. Ово није нешто ново: дискусија о овој идеји траје већ дуже време. Било је времена да се спремимо“, истакао је Рјабков.

„Несумњиво ћемо наћи могућности да продајемо наше производе. Поново ће они који смишљају шеме како да нанесу штету руским интересима, доживети неуспех. Неће бити резултата – резултат може бити нови скок цена на западним тржиштима, ново повећање рачуна за западне потрошаче“, рекао је Рјабков, истичући да они који ће сарађивати са Русијом, то неће осетити.

„Наше економске могућности се неће смањити. Сигуран сам да ће наши буџетски приходи бити обезбеђени“, закључио је он.

Извор: sputnikportal.rs