Свет

РУСКИ ГЕНЕРАЛ ГЕРАСИМОВ: Украјина немоћна пред нашим непобедивим ракетама

Руске хиперзвучне ракете „Кинџал“ показале су се као непобедиве, изјавио је начелник Генералштаба Оружаних снага Русије, генерал армије Валериј Герасимов.

„Авијациони ракетни комплекс ‘Кинџал’ показао је високу ефикасност и нерањивост када је реч о противваздухопловним системима који су постављени у Украјини“, нагласио је Герасимов.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према његовим речима, борбена дејства у оквиру руске специјалне војне операције у Украјини имају веома жесток карактер од самог почетка, а дужина фронта у Украјини сада је 815 километара.

„Оружане снаге Русије су у оквиру специјалне војне операције погодиле више од 1.300 кључно важних објеката у Украјини, што је суштински смањило потенцијал украјинске војске“, оценио је Герасимов и додао да је руска авијација већ уништила 11.000 јединица украјинског наоружања, изводећи око 150 летова дневно.

Он је, такође, истакао да су руски ракетни напади парализовали рад украјинског војно-индустријског комплекса, као и да су руске ударне беспилотне летелице од почетка специјалне војне операције уништиле више од 600 украјинских објеката.

Извор: sputnikportal.rs