Свет

СИМОЊАН: „Победа или трећи светски рат – нема друге“

Фото: Pixabay.com

Москва — Или ће победити или ће се десити трећи светски рат, не види другу опцију, као ни околности под којима би се Русија одрекла Крима.

То је рекла главна уредница руске телевизије Раша Тудеј, Маргарита Симоњан.

Она тврди да је Русија заправо заузела Кијев током прве недеље рата, а затим га вратила Украјини.

У снимку емисије коју је објавила Џулија Дејвис, америчка новинарка која прати руске медије, Симоњан такође каже да не верује да би Русија напала Кијев нуклеарним оружјем, али не јер би велики број људи погинуо, већ због светиња која се налазе у Украјини.

„Нисмо као они. Да јесмо, зашто бисмо се борили? Боримо се зато што смо другачији и за наше право да будемо другачији: да не будемо фашисти, да не будемо хистерични или морони као они. Ако нам је комшија дебил, зар морамо да будемо морони“ рекла је Симоњан.

Постоје само два сценарија, трећи светски рат или руска победа и украјински пораз, каже уредница РТ-а.

„Из њихове перспективе, победа Русије значи да бисмо ми задржали било шта. Они сматрају да Украјина треба да добије све: Донбас, Херсонску област, Запорожје и Крим“, рекла је она.

Та два сценарија се међусобно искључују, каже она.

„Или ћемо победити или ће се десити трећи светски рат, не видим другу опцију. Под којим околностима бисмо се одрекли Крима? Да ли бисмо га се одрекли без светског рата“, упитала је Симоњан.

Извор: Индекс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ

КАЛЕНДАР

децембар 2022.
П У С Ч П С Н
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031