Свет

ШОЛЦ ШОКИРАО ИЗЈАВОМ: До 2070. у Немачкој ће живети 90 милиона људи! Ево шта се спрема

Немачка Влада је прошлог месеца договорила планове за реформу закон о имиграцији

Немачки канцелар Олаф Шолц изјавио је да би Немачка могла значајно да повећа своју популацију у наредним годинама јер Влада настоји да подстакне имиграцију како би спречила недостатак радне снаге и кризу пензионог система.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Влада ради на привлачењу страних радника и процењује се да ће становништво порасти за седам одсто на 90 милиона до 2070. године, рекао је Шолц на форуму грађана у Потсдаму, недалеко од Берлина, пренео је Ројтерс.

Немачка Влада је прошлог месеца договорила планове за реформу закон о имиграцији, јер Берлин настоји да отвори тржиште рада за преко потребне раднике изван Европске уније.

Шолц је казао да тренутни раст становништва, који је делимично последица растуће имиграције, значи да влада можда неће подизати доприносе за пензије пре истека свог мандата 2025. године. Немачки завод за статистику саопштио је прошле недеље да ће број становника у Немчкој вероватно порасти за милион на 84 милиона ове године због миграција из Украјине. У наредним деценијама би могао да достигне 90 милиона, ако имиграција буде висока, додао је Завод.

 

 

 

 

 

 

Извор: Танјуг

Ознаке