Издвајамо Православље

СПАС ЈЕ У ЦРКВИ! НЕ ИДИТЕ КОД ВРАЧАРА, КРОЗ МАГИЈУ СЕ ПРИЗИВА ЂАВО: Језиве чињенице о овом смртном греху!

Мађионичар, врачар, врачара, маг, вештац, или свештеник религије Зороастрианизам се односи на људе који обављају свештеничке обреде те такозване религије. За време старих Хелена ови људи су ишли светом и нудили своје услуге, а поготово Римском друштву. Необразовани људи су их радо прихватали, а након њихових обреда успевали су да се пробију на висок положај у Римској власти. Са друге стране, они који су имали неко образовање су их одбацивали и клонили их се. Због тога су образовани људи назвали магијом то што они раде да би дефинисали њихове обреде и зло које је кроз њих долазило.

Са настанком Хришћанства магија је добила назив сујеверје и сматра се смртним грехом јер се кроз магију и те обреде призива Ђаво. Тако да је дошло до теолошког конфликта у којем је на једној страни био Бог, а на другој Ђаво. Због тога су мађионичари и слични били прогањани и од стране религиозних власти, али и од стране грађанских власти. У доба средњег века, казна која је била изрицана онима који се баве магијом и сличним стварима је била паљење тих људи на ломачи.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Сваки човек који се бави магијом може да проузрокује поседнутост демоном како себе тако и оних који прихватају те ритуале. Магија као термин означава ритуални догађај и начин понашања уз помоћ кога човек покушава да утиче на различите ситуације и објекте на које не би могао да утиче нормалним понашањем и методама. Супротно од религијских начина, мађионичар верује да може да упути своје магијске енергије тако да би остварио свој циљ.

Током историје, магови су се адаптирали и користили лекове заједно са ритуалима. Код мање развијених друштава обреде магије су изводили углавном старији магови који су били и чувари знања о магији. Док је код мало развијених друштава магија постала професија, поготово лукавијих људи.

Магичне активности се могу поделити на две врсте. Прва је имитациона магија, а друга је инфективна магија. Принцип прве је да слично проузрокује слично. Код ове врсте магије се сматра да је материја повезана, па чак и кад је одвојена. Па су на пример користили воду да би проузроковали да пада киша, односно просипали су воду и имитирали грмљавину користећи бубањ. Или би имитирали ловце на одређену животињу да би имали добар улов у правом лову на ту животињу. Други принцип је принцип инфективности, однсоно користили би нешто што је било у контакту са неким и радили оно што би желели да му се догоди. На пример, ако би хтели да неко умре користили би његову косу и палили је.

У Светом Писму магија је пажљиво разматрана. Поготово у многим књигама Старог Завета у којима се озбиљно говори против магије. Бог је Мојсију упутио веома кажњавајуће речи за Израелце који се баве магијом. Као на пример да ни једна врачара или вештица не сме да остане у животу. Исту казну Бог изриче за све који су на било који начин повезани са магијом. У Новом Завету о магији се потпуно исто мисли и сматра се да је магија демонска активност, а сви они који су повезани са тим заслужују оштру казну. У Новом Завету видимо да су Апостоли били против магије и да су се борили против мађионичара и врачара јер су они многе људе одвраћали од праве вере. Свети Оци Цркве сматрају магију смртним грехом. Свети Јован Златоусти каже да је магије чисто сатанска енергија. Свети Василије Велики сматра исто, као и сви Свети Оци Цркве.

У нашем савременом добу Магија и Астрологија су постали социјална епидемија и начин стицања материјалног богатства. Велике продавнице широм Европе имају специјална одељења која продају магичне ствари. Као на пример лоптице злог ока, специјалне свеће, уља љубави… Један Власник оваквих магичних ствари живи у Великој Британији и зове се Кан, који каже да за његове магичне ствари не сматра да имају метафизичка својства, али да се са магичним стварима никад не зна. Његов бизнис цвета последњих година. Такође каже да његове муштерије нису неки лудаци већ обични људи средње класе. Младе девојке обично ентузијастично купују разне магичне ствари љубави, док удате жене више купују специјална уља која сређују њихове проблеме у кући. Док мушкарци скоро увек купују црно огледало које им омогућава да виде будућност, каже Кан.

Неко би могао да се запита како то да магија и њени служитељи опстају и шири се чак и данас, након толиких прогона магова и вештица током векова. Да би ово објаснили изнећемо писања једног правог мађионичара. Прво што треба изнети о “Сатанистичкој Библији“ је то да у њој нема разлике између “беле и црне магије, између добре и лоше, између мушког и женског… “ чак се и додаје да мађионичари не верују у Ђавола тако да му не служе. Мађионичари покушавају да увере људе да у ствари они користе само добру магију односно да чине само добро, а да нема смисла наносити неком штету јер се зна да ће се оно што се ради другоме вратити 3 пута толико ономе ко то чини. Др. Бацкланд каже да је Магија постојала веома дуго и да се може назвати религијом и да је она задовољила његову потребу да у нешто верује.

Његова супруга Росемарy Бацкланд је дуго трагала за неком религијом, а када је упознала свог супруга Реја Бацкленда 1935 година одлучила се за магију. У магију их је увео познати мађионичар Герард Гартнер који их је примио као своје студенте. Закон који забрањује магију је укинут 1951 године у Великој Британији тако да су они могли слободно да се називају мађионичари.

Др. Бацкланд каже да прво што нови мађионичар треба да уради је да узме ново име. Ово ново име треба да буде по неком познатом мађионичару или по неком митском хероју. Мађионичарско име Др. Бацкланда је Рабат који је био познати мађионичар у XVI веку. Док је његова супруга Росемарy узела име Роуен која је по Келтској митологији била богиња коња. Неки мађионичари кажу да ако откријеш своје име онима који нису мађионичари губиш моћи.

Религија магије има много богова и богиња, а такође и своје ритуале и своје свештенство. Све ово је детаљно објашњено у Сатанистичкој Библији, Библији Магије, која се такође назива Саломоник. Свака магијска група треба да отприлике има исти брј мушкараца и жена. За време сваког пуног месеца, специјални ритуали се одржавају. Ови ритули се завршавају сексуалним оргијама. Прво, зато што се сексом моћ индивидуе појачава. Друго, зато што се тада уједињују. Треће, они верују у групни секс. Четврто, јер сатанске жене постају трудне и рађају нове Сатанске слуге. Између ових главних ритуала, постоје и не официјални ритуали који се називају Езбатс и који не припадају у осам главних ритуала који се називају Сабатс.

Веома је уобичајено да се чује на западу да за време Ноћи Вештица вештице лете на метлама. Доказ да оне не поседују ту моћ је Росемарy Бацкланд која је баш на Ноћ Вештица била у великој гужви у саобраћају и закаснила је на састанак у Њу Јорку. Да је имала моћи да лети она би то искористила.

Магични елементи постоје у свим примитивним културама каже Др. Бацкланд. На пример, мађионичар може да направи ствар која је слична ономе кога жели да омађија. Пећински људи пре Христа би правили модел животиње и убили би је симболички пре него што крену у лов, верујући да ће тако имати добар лов.

Иако је магија древна она је популарна и данас јер људи нису задовољни са својом религијом, каже Др. Бацкланд. А то је веома опасан пут.

Након свега реченог, треба знати да су они који се баве магијом слуге Сатане и они тврде да могу да вежу и разреше људске душе користећи своју моћ. Често ове Сатанске слуге носе са собом иконе светитеља да би обманули људе који су обично простодушни.

Магија је Сатанска и због тога у Цркви постоје егзорцисти и молитве да би нас избавили од Магије. Не заборавите да магија нема никаквог утицаја на оне који верују у Христа, који се причешћују и исповедају. А они који су одвојени од Цркве бивају надвладани. Свети Оци саветују да не само да треба да будемо у Цркви већ треба да се одупремо злу. Иначе, бићемо обманути разним преварама и ако прихватимо Магију она ће нас одвести ван Царства Небеског и тада ће мо заједно са Сатаном бити у вечном паклу.

Архимандрит Григорије Κонстантиноу

 

Извор: pemptousia.com