Србија

СРБИ СА БАРИКАДА УСЛОВИЛИ ВУЧИЋА: Ми немамо куд, хоћемо гаранције

Фото: Твитер принтскрин

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић изјавио је после састанка са Србима са барикада на Косову и Метохији да су му људи рекли да они не желе да иду против своје државе.

Вучић је потом прочитао текст који су му предали Срби са барикада. Они су рекли да ће заувек поставити барикаде ако се настави терор Приштине над српским становништво.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Такође, затражили су гаранције Београда да никада неће признати независност тзв. Косова у било ком облику.

– Горко искуство Србима са Куртијевим режимом, и поверење Срба у Приштину није могуће. Срби са КиМ знају да само могу да рачунају у своју државу, и у вас лично. Ваша реч је једино на шта можемо да се ослонимо. Тражимо од вас реч. Ми никакву веру у Куртија немамо, и уколико се настави терор над нама, ми ћемо заувек затворити север Косова за Приштину. Тражимо од вас јасну потврду да никада неће бити признања КиМ, и да је Косово и Метохија део Србије. Ми нисмо криминалци, него домаћини. Ваша реч је за нас једина гаранција – прочитао је председник.

– И да разуме каква је то обавеза за државу, и да ми немамо куд. Нама остаје да верујемо овим људима да ће поштовати ово што су рекли, и да ће спречити овакво понашање Куртијевог режима. Ако се то не деси, ја могу да вам кажем, као што сам вам и рекао, какву год одлуку да донесете, сагласио се ја са њом, држава и ја ћемо бити уз вас. Што се мене тиче, крену ли да хапсе Србе због барикада, имаћете и моју личну подршку и подршку државе.

Од сутра у преподневним сатима кренуће уклањање барикада, рекао је Вучић.

Извор: Новости