Србија СРБИЈА ЈАВЉА

ШТА ЈЕ ПОТРЕБНО ВЕЧЕРАС СРБИЈИ ПРОТИВ ШВАЈЦАРСКЕ! Као и зашто је ВАЖАН МЕЧ ДРУГЕ ГРУПЕ!

Ово су мечеви који завршавају групну фазу у Катару. Сви гледамо Србију!

Овог петка завршава се прва фаза Светског првенства и све занима меч Србије и Швајцарске. Све очи нације биће упрте у стадион „974“, а познате су и све калкулације за тај дуел. Остале су само још две групе да се реше, односно још два пара осмине финала шампионата, а Пиксијеви „орлови“ пратиће и дешавања са још једног меча који је важан, док ће ослушкивати и исход мечева у другој групи. Наравно, све то ако (и надамо се – када) ураде оно што је до њих и савладају старог дужника из Русије 2018.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

ШТА ТРЕБА СРБИЈИ?

Да прво нагласимо најважнију ствар, овако изгледа стање у групи Г пред мечеве – Бразил 6, Швајцарска 3, Камерун 1, Србија 1. У последњем колу играју Србија и Швајцарска односно Бразил и Камерун. Мечеви почињу од 20 часова.

СРБИЈИ је за пролаз потребна победа и то је једини пут који води нашу репрезентацију у нокаут фазу. Не постоје никакве друге калкулације. Реми или пораз значе крај и то је то. Оно што ће такође пратити јесте резултат са другог меча и навијаће за Бразил или за реми у том окршају. Тријумф Камерунаца значио би да ће се гледати гол разлика
Швајцарска може да прође даље и са ремијем, победа их сигурно води даље, а чак и нерешен резултат им одговара, под условом да Бразил победи, ако Камерунци направе сензацију, гледаће се гол разлика. Пораз је елиминише.
Бразил је први у групи, победом „оверава“ прво место, може то да учини и са бодом, под условом да Швајцарска не победи. Најављено је већ да ће изаћи са „резервистима“, селектор Тите ће „мешати карте“, па остаје да се види како ће нови тим изгледати.
Камерун као и Србија мора да иде на победу, то је једини начин да се нада проласку, било који други исход их елиминише.

ГОЛ РАЗЛИКА – важан фактор! Код ових калкулација морамо да напоменемо гол-разлику која је одлучујући фактор у случају истог броја бодова. Србија је тренутно најлошија „-2“ (3:5), Камерун је за гол бољи „-1“ (3:4), Швајцарци су на нули (3:3), само су Бразилци у плусу „+3“ (3:0). Дакле у случају да два тима имају исти број бодова гледаће се гол разлика, тако би на пример у случају победе Камеруна од 1:0 Србији била потребна победа од 2:0. Тада би имали исти број бодова (4), исту гол-разлику (0), али би „орлови“ ишли даље због више постигнутих голова. Да не компликујемо превише, Србија мора да иде на победу и да навија за Бразил или за реми.

ГРУПА Х – ПОРТУГАЛ И РЕПРИЗА ЧУВЕНОГ МЕЧА (16.00)

Стање у групи Х је следеће – Португал 6, Гана 3, Јужна Кореја 1, Уругвај 1. Овде ствари нису превише компликоване и практично је све јасно у дуелима Португала и Јужне Кореје, односно Уругваја и Гане.

Португалу и бод доноси прво место, а пошто се ова група укршта са оном у којој је Србија, то би значило да ће „орлови“ у случају победе и освојеног другог места играти у осмини финала против Кристијана Роналда и екипе.

Окршај Уругваја и Гане знатно је занимљивији. Гану и бод води даље, осим ако Кореја не изненади Португал, онда би се гледала гол-разлика.

Уругвај може да прође смао победом, било који други исход га елиминише. Иначе, овај меч је привукао огромну пажњу јер је Луис Суарез у четвртфиналу Мундијала 2010. године игроа руком на гол-линији у продужетку, а Асамоа Гјан је промашио пенал и меч је отишао у пенал серију (1:1). Тамо су Уругвајци били бољи и прошли су даље, на крају су завршили тај турнир као четврти. Међутим, сви и дан данас памте ту чувену руку, зато су и напали Суареза у Катару… Биће то свакако мотив више за Гану у овом окршају.

 

Извор: Мондо