Србија

ШТА СЕ ТО ДЕШАВА КОД НИША? Пас донео у двориште делове људског тела

Остаци људског скелета откривени су у селу Вртиште код Ниша након што је златни ретриевер мештанина Миће Марковића, донео у двориште људску лобању и кичму које је нашао на оближњем напуштеном плацу.

За мање од два месеца, то је трећи скелет, како се претпоставља, особа чији је нестанак пријављен у нишком крају, а који су пронађени у њивама и на отвореном простору.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Седео сам те вечери око 21.30 сати са комшијом Предрагом Ранђеловићем у дворишту. Пас је прескочио ограду па сам изашао после неког времена да га потражим. Видео сам да да се враћа и отворио му капију. Нешто је носио, а мислио сам да је лопта. Онда сам видео да је то била људска лобања! Ставио сам је у кесу и позвао полицију. У међувремену пас је изашао опет и донео људску кичму. Дошла је патрола полиције и криминалистичка техника и за десетак минута су нашли леш у дворишту оближње напуштене куће – прича Мића Марковић.

Тело је лежало на леђима у шибљу, али су недостајале бројне кости, које су, како се претпоставља, разнеле животиње.

– Доњи део тела је био цео. Грудног коша није било. Можда је једно ребро само остало. Видели смо кошуљу, каиш, фармерице и сандале на ногама. По гардероби смо препознали да би то могао да буде тај нестали човек из Поповца кога је ћерка тражила преко Фејсбука. Полиција је однела тело на анализу како би се утврдио идентитет – прича Марковић.

Леш је откривен у дворишту напуштене куће која је ваздушном линијом удаљена педесетак метара од куће Ранђеловића који каже да се непријатан мирис осећао још од средине августа, али да нико није могао ни да замисли да се у шибљаку налази људски леш.

– Дошли смо око 10. августа са одмора и још од тада се осећао неки непријатан мирис. Нисмо могли да седимо на тераси кад пијемо кафу колико је то непријатно мирисало. Али ово је село, мислили смо да је угинула нека мачка, пас или нека друга животиња. Ни на крај памети нам није падало да би у шибљу могло да буде људско тело. Та кућа је напуштена већ дуже време, а двориште је урасло у траву и шибље, годинама ту нико није крочио. Када је комшијин пас донео прво људску лобању па кичму, дошла је полиција и пронађено је тело овде у грмљу. Ту је био труп и доњи део тела, ноге, бутине, потколенице. Могуће да су животиње разнеле остатак костију – прича Ранђеловић.

Како се тело нашло на том месту, свима у селу је мистерија.

– Не знам како је човек доспео на то место. Да ли је пошао у WЦ па пао или су га напали пси луталице. Ово је напуштен плац. Аутобуска станица је око 500 метара удаљена од тог места. Мрак је био. Могуће да га нико није видео када је те ноћи дошао ту после изласка из аутобуса – каже Ранђеловић.

„Сумњамо да је мој отац али чекамо ДНК“

Иако се још чека на резултат ДНК анализе, која је наложена након проналаска тела 9. новембра, сумња се да се ради о Светиславу Радојичићу (82) из Поповца који је нестао 2. августа када је са вашара у Нишкој Бањи пошао кући.

У прилог тој сумњи иде И чињеница да је последњи пут виђен жив управо у Вртишту.

– Обавештена сам од стране полиције да је у Вртишту пронађен леш и да постоји могућност да је у питању мој отац. Сумња постоји, али да би били сигурни мора да се уради ДНК анализа. Како су ми објаснили потребно је доста времена да се из костију издвоји ДНК. Прошло је већ месец дана па очекујем ускоро резултате – каже Данијела Петковић, ћерка несталог.

Светислав је нестао у ноћи између 2. и 3.августа кад је са вашара кренуо кући ка Поповцу. Врло је могуће да је промашио станицу на којој је требало да сиђе.

– Он је био у Нишкој Бањи на вашару те вечери кад је последњи пут виђен. После 17 дана и прегледавања камера из градских аутобуса утврђено је да је сишао у Вртишту. Један човек је рекао да му се учинило да је такав човек ушао у путнички воз за Београд, али то није потврђено. Инспектори су проверили са кондуктерима, нико таквог изгледа није ушао у воз. Е сад, да ли је ушао или не то не знамо, јер снимци у возу се чувају само два дана. Можда је и ушао, али да кондуктери нису обратили пажњу. То је било још у августу – испричала је Данијела раније.

Рекла је и да је једино сигурно да је њен отац сишао из аутобуса у Вртишту.

– Била је ноћ 2. на 3. август око 22.40 сати. Полазак из Ниша. Вртиште је у правцу Поповца. Иде се: Поповац, Трупале, Вртиште. Аутобус пролази кроз Поповац, погодио је аутобус, али је вероватно промашио станицу. Види се на снимку да му нешто није било добро у аутобусу. Е сад, шта се десло, још се не зна. Изашао је из аутобуса у Вртишту и нестао – навела је раније Данијела.

Извор: Курир.рс/Блиц

Ознаке