Свет

СВЕТ ИЗНЕНАЂЕН! Руских војних авиона више НЕМА изнад неба Украјине!

Британски обавештајци су приметили велику промену код Руса, па су то објавили у најновијем извештају о рату у Украјини.

Министарство одбране Велике Британије објавило је нови дневни извештај о ситуацији у Украјини. У њему обавештајци наводе да је последњих месеци знатно смањен број летова руских тактичких борбених авиона изнад Украјине. „Руски авиони сада вероватно обављају десетине мисија дневно, у поређењу са највише 300 мисија дневно у марту“, рекли су обавештајни званичници.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Говорили су о руским ваздушним губицима. „Русија је сада изгубила више од 60 авиона са фиксним крилима у сукобу, вероватно додајући овоме ловац-бомбардер Су-24М ФЕНЦЕР и авион Су-25 ФРОГФООТ које су изгубили прошле недеље“, рекли су обавештајни извори. Они додају да је смањен број летова вероватно резултат континуиране велике претње украјинске противваздушне одбране, ограничења сати летења руских авиона и погоршања времена.

„С обзиром на то да се руска тактика копнених напада у великој мери ослања на визуелну идентификацију и ненавођену муницију, руско ваздухопловство ће вероватно наставити са ниском стопом копнених напада током лошег зимског времена“, закључили су британски обавештајци.

 

Извор: Мондо