Свет

Свет у неверици! АМЕРИКАНЦИ СПРЕЧИЛИ УБИСТВО РУСКОГ ГЕНЕРАЛА?

Украјинске власти су наводно покушале да убију генерала Валерија Герасимова, начелника генералштаба Оружаних снага Руске Федерације, пише Њујорк тајмс (НТ)

Према писању НТ, Кијев је наводно извео напад у тренутку када се Герасимов налазио на првој линији фронта, преноси ТАС С и додаје да се у извештају америчког листа не помињу ни датум напада, нитИ било какве друге информације.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У тексту НТ се подсећа да је Вашингтон био против таквих планова власти у Кијеву, због забринутости да би покушај убиства Герасимова могао довести до ескалације.

Америчка страна је прећутала Украјинцима информације о кретању руског генерала и тражила од Украјине да обустави напад, наводи Њујорк тајмс.

Валериј Васиљевич Герасимов је актуелни начелник Генералштаба Оружаних снага Руске Федерације и први заменик министра одбране. На ту позицију именовао га је председник Владимир Путин 9. новембра 2012. године.

Герасимов је стратег за кога се тврди да је осмислио „доктрину Герасимов“ – комбиновање војних, технолошких, информационих, дипломатских, економских, културних и других тактика у циљу постизања стратешких циљева.

 

 

 

 

 

 

Извор: Танјуг