Спорт

ТЕШКЕ ОПТУЖБЕ ТЗВ. КОСОВА: Србија и Пикси на удару, поднета жалба ФИФА

Фудбалски савез такозваног Косова поднео је жалбу ФИФА због наводних „тешких увреда од стране селектора репрезентације Србије“ Драгана Стојковића и „расистичких поступака српских навијача“ током утакмице Србије и Швајцарске на Светском првенству.

У саопштењу ФФК се наводи да је истицање слогана са политичким порукама против Албанаца могло да се види и чује током утакмице, а да су о томе наводно писали светски медији.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– ФФК је поднео жалбу ФИФА са неопходним доказима. ФФК захтева од ФИФА истрагу поводом овог случаја и тражи да ФС Србије буде санкционисан како би се једном заувек оваква скандирања склонила са фудбалских стадиона и догадјаја као што је СП – наводи се, између осталог, у саопштењу ФФК.

ФФК подсећа да је недавно поднео жалбу ФИФА и због истицања заставе у свлачионици репрезентативаца Србије, на којој је била карта Косова и Метохије у бојама српске заставе са натписом „Нема предаје“.

Србија и Швајцарска су играле на затварању групне фазе Мундијала. Наша селекција је поражена са 3:2 и тиме завршила турнир на последњем месту групе, уз један освојен бод.

Извор: sportal.blic.rs