Србија

УДАРНО! У Косовској Митровици поново одјекују детонације

Бар две детонације забележене су вечерас у мултиетничким деловима северне Косвоске Митровице. Нема штете нити повређених, претпоставља се да су бачене шок бомбе, потврђено је за Радио Контакт Плус из Косовске полиције за регион Север.

„Једна детонација у Бошњачкој, једна у Микронасељу. Не ради се о ручним бомбама, већ претпостављамо о шок бомбама, оне немају разарајућу моћ. Нема штете, нема повређених што је набитније“, казао је за Радио Контакт Плус заменик командира Косовске полиције за регион Север Бесим Хоти, објавио је Контакт радио.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Подсетимо, на северу Косова су се и јуче чуле сирене за узбуну. Медији су објавили да се у центру окупило неколико стотина Срба који су протестовали због намере чланова општинске изборне комисије да у пратњи полиције уђу у зграду Општине. Сирене су се чуле и у Косовској Митровици и Лепосавићу.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић позвао је Србе да остану мирни и истакао да је премијер Косова Аљбин Курти на север Косова послао полицију са дугим цевима „како би насилно покушао да припреми терен за одржавање својих нелегалних избора“.

Извор: Нова