Свет

Ухапшена потпредседница ЕВРОПСКОГ ПАРЛАМЕНТА

БЕЛГИЈСКА полиција ухапсила је грчку социјалисткињу и посланицу Европског парламента Еву Каили (44), која је и једна од потпредседница Европског парламента, у петак увече у Бриселу, наводи АФП речи извора блиском случају, преноси Дејли мејл.

Хапшење, у вези са истрагом о корупцији која укључује домаћина Светског првенства у Катару, уследило је након притварања четворице осумњичених раније у петак, рекао је извор.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Наводи се да хапшење укључује партнера госпође Каили Луку Висентинија (53) који је садашњи генерални секретар Међународне конфедерације синдиката ИТУЦ.

Каили је задржана је на саслушању у полицији, додао је извор.

Сва четворица првобитно ухапшених су држављани Италије или италијанског порекла.

Белгијски савезни тужилац најавио је ранија хапшења након што је откривено 600.000 евра у готовини када је полиција извршила рацију на 16 адреса у престоници Бриселу.

Тужиоци нису прецизирали идентитет осумњичених нити име земље о којој је реч, рекавши само да је реч о „заливској“ држави.

Али извор близак случају потврдио је извештаје штампе да је истрага фокусирана на сумњиве покушаје Катара да корумпира италијанског социјалисту који је био члан Европског парламента од 2004. до 2019. године.

Извор: Новости