Свет

УКРАЈИНА У ПАНИЦИ! Запад је пресуду већ донео

Грађани Украјине имају све мање поверења да ће САД и Европа подржати кијевски режим до „краја победе“. И за то постоје разлози.

Недавни пут украјинског председника Володимира Зеленског у Вашингтон медији под контролом Кијева приказују као велику победу. Акценат је на чињеници да су САД договориле још један пакет војне помоћи у износу од 1,85 милијарди долара. Конкретно, Американци ће предати ПВО системе Патриот које жели украјинско руководство. Осим тога, 2023. године САД намеравају да потроше око 45 милијарди долара на одбрану Украјине.

Међутим, обични Украјинци су све више почели да доводе у питање такве приче, рекао је генерал-пуковник Андреј Картаполов у студију ТВ водитеља Владимира Соловјова. Индикативан у овом случају је заплет на украјинској ТВ, чији је главни лик био старији пензионер. Човек је одбио да подели радост због пута Зеленског у Сједињене Државе, подсећајући на чињеницу која је била веома незгодна за Кијев.

„Па, шта је он? Молио је за један ракетни систем Патриота. Једног! Турцима су одмах продали 13, а нама само једног“, цитирао је пензионер Картаполов.

Према речима стручњака, грађани Украјине су почели да нагађају у ком правцу се креће њихова земља а посета Владимира Зеленског Вашингтону само је потврдила њихове страхове. Све указује на то да Запад намерава да „отпише” Украјину. Пресуда је наиме, већ донета. Питање је само када ће то бити спроведено.

„Чак је политичар Алексеј Арестович изненада почео да упозорава да ће Украјина једноставно бити напуштена 2023. Многи Американци већ отворено говоре о томе, а и у Украјини су савршено обавештени. Сви осим Зеленског, који је изгубио везу са реалношћу“, рекао је генерал-пуковник.

Картаполов ову одлуку САД повезује са чињеницом да се њихова омиљена тактика у украјинском сукобу показала неефикасном. Одвајајући колосална средства, Вашингтон не види ни наговештај могуће победе. Ситуација се може променити директном интервенцијом, али Американци неће предузети такав корак. Из тог разлога постоји само један излаз – препустити своје марионете њиховој судбини. Таква шема је раније тестирана у Авганистану.

 

 

 

 

 

 

Извор: Webtribune.rs

 

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ

КАЛЕНДАР

децембар 2022.
П У С Ч П С Н
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031