Србија

ВЕЛИКА АКЦИЈА ПОЛИЦИЈЕ: Ухапшени су

По налогу Тужилашта за организовани криминал након вишемесечног предистражног поступка усмереног на откривање кривичних дела у вези са кријумачерењем људи на подручју Врања, Прешева и Сурдулице данас је у координацији са полицијским службеницима Ударне групе Врање, припадницима Жандармерије и Вишим јавним тужилаштвом у Врању лишино слободе девет особа.

Ухапшени су Н.Н., Д.Н., М.С., Б.М.,А.Ђ., И.С., Н.М., С.М. и С. М., док се једно лице налази у бекству, због постојања основа сумње да су извршили продужено кривично дело недозвољен прелазак државне границе и кријумчарење људи из чл. 350 ст. 4 у вези ст. 2 у вези чл 61 КЗ Р Србије.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Припадници ове организоване криминалне групе су у периоду од августа до октобра ове године (три месеца), организовали прихват 90 ирегуларних миграната на територији Србије и омогућили недозвољен транзит кроз територију Србије у циљу даљег недозвољеног прелаза транзита ка земљама Европске уније у намери стицања противправне имовинске користи која се кретала од 300 до 1.000 евра по групи ирегуларних миграната.

Претреси су у току.

Свим лицима лишеним слободе одређено је полицијско задржавање и она ће уз кривичну пријаву бити спроведена Тужилаштву за организовани криминал.

Извор: Блиц