Србија

ВОЈСКА СРБИЈЕ СТИГЛА БЛИЗУ ЈАРИЊА: Распоређени специјалци и ракетни бацачи који су усмерени ка КиМ!

Копнене снаге Војске Србије током јутарњих часова, са снажном борбеном артиљеријом заузеле су положај у месту Казмовић у близини Рашке.

У месту Казмовић у близини Рашке ка граничном прелазу Јариње распоређен је велики број специјалаца, ракетних бацача као и припадници Војске Србије.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Три ракетна бацача великог домета усмерени су у правцу јужне српске покрајине спремни за деловање, док су војници распоређени на сваком метру. Са овог места се види гранични прелаз који је блокиран, као и припадници КФОР-а“, потврђено је за агенцију РИНА. Такође, ситуација у јужној српској покрајини је на ивици ескалација.

Синоћ се у Зубином Потоку чула рафална паљба, док су поједини навели да је дошло до размене ватре локалних Срба са Косовском полицијом. Косовска полиција саопштила је да није било инцидената између њених припадника и било каквих група на северу Косова.

„Задаци које је добила Војска Србије биће у потпуности спроведени и реализовани као такви. Ситуација је сложена, комплексна, захтева присуство Војске Србије дуж административне линије и у наредним периодима Војска Србије, као праг мира и стабилности, биће усмерена ка извршењу. Располажемо са свим информацијам детаљно. Морате да знате да ће предузете мере и добијени задаци бити у потпуности испуњени“, казао је медијима начелник генералштаба Милан Мојсиловић Мојсиловић.

Извор: РИНА