Србија

ВУЧИЋ СЕ ОГЛАСИО ИЗ БАКУА: Преговараћемо док нас не нападну, а ако нападну онда…

Председник Србије Александра Вучића обратио се јавности из Бакуа.

Вучић је рекао да је за Србију веома важна посета Азербејџану и додао да имамо истинске пријатељске односе са Азербејџаном.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Нас очекују разговори по питању енергетике и о најважнијим стварима у погледу војне индустрије и трансферу технологије“, рекао је Вучић.

„Нисам задовољан начином на који нам све фабрике војне индустрије функционишу. Наша ситуација, наша војска и одбрамбени систем је 10 до 15 пута снажнији него што је то био случај само пре 10 година“, рекао је Вучић.

Вучић је прокоментарисао и вести да ће Турска наоружати тзв. Косово дроновима „Бајрактар“.

„То за нас није ни лака ни лепа вест и то ће утицати на наше односе, иако веома поштујемо председника Ердогана“, изјавио је Вучић.

Вучић је рекао да се нада да ћемо ускоро моћи да се похвалимо значајним бројем дронова камиказа и других летелица.

„Без тога, прогутали би нас као мачка миша. Мало смо крупнији залогај да би нас сада прогутали. Господин Роде је познат по антисрпским изјавама“, рекао је Вучић, коментаришући и изјаву немачког представника у Приштини да барикаде на КиМ морају бити уклоњене до Божића, навео је Вучић.

Објаснио је да смо о захтеву Кфору за повратак српких снага почели да добијамо одговоре од политичара, а не од Кфора.

„Тензије би биле много мање да су наше снаге на Јарињу и Брњаку. Немачка жели пуну доминацију на Балкану“, рекао је Вучић.

Вучић је рекао да су Срби на барикадама чекали Светог Николу.

„Мислите ли да им није било лепше у својим домовима и својом децом?“, питао је Вучић.

„Што помињете жртве? Што помињете убијање? Знате, како у Чеховљевој драми у првом чину када видите пушку окачену на зид, нема сумње да ће та пушка у трећем чину да опали, тако и овде“, рекао је Вучић.

„Сад смо све видели, схватили и разумели. Ми ћемо бити уз свој народ. Албанци имају комплетну подршку једног дела земаља Квинте. Без обзира на то колико ми били слаби, када чувате слободу, када чувате своја огњишта онда вам је снага много већа“, рекао је Вучић.

„Ситуација је веома тешка за нас. Очигледно је да неко мисли да је време да је време да изврше притисак на Србију јер у Украјини није извесно да ће страна коју они подржавају са таквом лакоћом да победи као што је то изгледало пре три месеца, а да се Путин не би позвао на тзв. косовски преседан. Он је то рекао Шолцу, Макрону, Мишелу и Бајдену и сви су ми то потврдили“, рекао је Вучић.

Вучић је навео да наше поверење у Запад више не постоји и да је то највећи проблем, после изјаве Ангеле Меркел о Минску и изјаве страног званичника који је њему у лице рекао да Запад неће да поштује ниједан споразум.

„Није овде проблем Вучић, њима је проблем Србија. Наши војници и полицајци показали су фантастичан морал, огромну снагу и волео бих да сте могли да видите само како изгледа наша војска, жандармерија и друге специјалне јединице. Никада мање „скидања“ нисмо имали. Ја сам поносан на њих и срећан сам што имам ту част да им будем врховни командант и надам се да никада нећемо имати потребу да их активирамо“, рекао је Вучић

Вучић је раније данас допутовао у Баку, у дводневну радну посету Азербејџану.

Како је раније најављено, председник Србије ће се сутра прво састати са министром одбрамбене индустрије Азербејџана, Мадатом Гулијевим, а после тога у Председничкој палати и са председником

Извор: Б92