Свет

Запад у шоку! ЕРДОГАН ЗВАО ПУТИНА У ПОМОЋ

На састанку је било речи о билатералним везама између Анкаре и Москве, као и о енергетици и борби против тероризма

Председник Турске Реџеп Тајип Ердоган разговарао је телефоном са руским колегом Владимиром Путином о извозу других прехрамбених производа и робе кроз Црноморски житни коридор, саопштено је данас из кабинета турског председника.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У фокусу разговора били су односи Турске и Русије, посебно у области енергетике, питања борбе против тероризма и регионална питања, наведено је у саопштењу, пренео је ТАС С.

Ердоган је такође поновио потребу да се „граница Турске са Сиријом очисти од терориста Радничке партије Курдистана најмање 30 километара“.

Подсетимо, Европска унија је недавно критиковала турског председника због блиских веза са Владимиром Путином, оптужујући га да Русији пружа шансу за заобилазак санкција уведених због сукоба у Украјини.

Ердоган је изјавио да је испоручено је више од 13 милиона тона житарица и додао да би преко њега могао да почне извоз других прехрамбених производа, саопштила је администрација турског председника.

Ердоган је напоменуо да је заједничким напорима земљама којима је било неопходно, обезбеђено преко 13 милиона тона пољопривредних производа и да у оквиру житног коридора може да се покрене извоз других прехрамбених производа и сировина, саопштила је администрација.

У саопштењу кабинета се додаје и да је председник Турске изразио наду да ц́е рат између Русије и Украјине бити заустављен што пре.

 

 

 

 

 

 

Извор: Танјуг