Свет

Зеленски разоткривен! ОГЛАСИЛА СЕ ЗАХАРОВА

Москва — Обезбеђење које је пратило Зеленског на фронту носило је симболе СС дивизије „Мртвачка глава“, рекла је портпаролка руског Министарства спољних послова.

Званична представница руског Министарства спољних послова Марија Захарова указала је пажњу на нацистичку симболику обезбеђења украјинског председника Владимира Зеленског.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ово, како је рекла, није никаква новост, јер су се објаве са оваквом симболиком и раније појављивале на његовим друштвеним мрежама, иако су оне убрзо бивале уклоњене.

„Међу њима тамо је било и заљубљеника у историју војске и неонациста који воле да мењају историју, који су отворено на униформама носили нацистичке симболе, укључујући и амблеме СС дивизије ‘Мртвачка глава'“, написала је Захарова на Телеграму.

Дивизија је била актуелна током Другог светског рата, а највећи број њених припадника чинили су чувари концентрационих логора нацистичке криминалне групе Шуцштафел (СС).

Овај пут, заменица украјинског Министра одбране Ана Маљар објавила је фотографију на којој се види како један од војника који стоји поред ње на својој одећи носи ову симболику.

Слика је настала током последње посете Зеленског фронту, непосредно пред одлазак у Сједињене Америчке Државе.

„На његовим грудима види се замагљена ‘мртвачка глава’. Ипак, ову фотографију више није могуће наћи на њеном Телеграму каналу“.

Портпаролка се иронично обратила Ани Маљар и позвала ју је да убудуће не крије праву слику кијевског режима.

„Зар се нисте ни мало постидели, Ана Васиљевна? Следећи пут будите мало смелији, па покажите да режим није нацистички“, поручила је.

Додала је и да је количина обезбеђења које је председника Украјине пратило на пут у Вашингтон толико велика да је изгледало као да га чува половина војно-ваздушних сила САД-а и НАТО-а.

„Последњи пут су уз такву помпу били превожени нацистички наркомани за време Другог светског рата, када су творца немачког ратног ваздухопловства Хермана Геринга путем ваздуха пребацивали из једне авио-базе у другу. Он је био страшан зависник од наркотика“, написала је Захарова.

 

 

 

 

 

 

Извор: РТ.РС